До Луганська прибули інструктори з Ірану: навчатимуть окупантів застосовувати дрони
Категорія
Світ
Дата публікації

До Луганська прибули інструктори з Ірану: навчатимуть окупантів застосовувати дрони

До Луганська прибули інструктори з Ірану: навчатимуть окупантів застосовувати дрони
Джерело:  online.ua

Російських військовослужбовців на сході України навчатимуть використовувати ударні дрони іранського виробництва. Для цього до Луганська, захопленого противником у 2014 році, приїхала команда інструкторів з Ірану.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Російські солдати будуть навчатися управляти іранськими дронами

До тимчасово окупованого Луганська нещодавно прибула чергова команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних безпілотних літальних комплексів, - говориться в повідомленні.

Ймовірно, йдеться про дрони-камікадзе типу Shahed або інші безпілотники іранського виробництва, про постачання яких Москва змогла домовитися з Тегераном.

У Генштабі не уточнили, коли саме та в якій кількості іранські військові прибули на тимчасово окуповану територію нашої країни.

Стало відомо про спосіб передачі Іраном дронів для РФ

Згідно з даними британських журналістів, влада Ірану використовувала свої човни та державну авіакомпанію для перевезення нових типів дронів дальнього радіусу дії до Росії.

Так, стало відомо про партію з 18 безпілотників, які передали ВМС РФ після того, як російські офіцери та техніки здійснили спеціальний візит до Ірану восени 2022 року, де їм продемонстрували повний спектр сучасних іранських технологій.

Крім того, Іран почав модифікувати свої безпілотники, які виготовляє для армії РФ, так, щоб бойова частина могла завдати максимальної шкоди інфраструктурним об’єктам України. Боєголовка таких дронів може руйнувати такі цілі, як електростанції, розподільчі мережі, лінії електропередач і великі, потужні трансформатори.

Варто зазначити, що Іран і Росія мають намір побудувати на території РФ завод, на якому хочуть виготовити понад 6000 безпілотників іранської розробки для війни проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?