До портів Одеси прибуло ще пʼять суден через український коридор
Категорія
Україна
Дата публікації

До портів Одеси прибуло ще пʼять суден через український коридор

Порт
Джерело:  online.ua

До портів Великої Одеси прибуло ще п'ять суден загальним дедвейтом понад 163 тис. тонн, два з яких виконують уже другий рейс до України.

Які судна прямують до Одеси

У порти Великої Одеси прибуло 5 суден загальним дедвейтом 163,26 тис. тонн. Судна належать власникам із Греції, Туреччини, Ліберії, Панами.

Два судна з п'яти виконують уже другий рейс у коридорі.

Крім того, з українських портів вийшло 4 судна загальним дедвейтом понад  168 тис тонн, які належать судновласникам із Греції та Туреччини.

Що відомо про роботу "зернового коридору"

17 липня Росія оголосила про припинення дії зернової угоди. У відповідь на це Володимир Зеленський заявив, що необхідно  продовжувати використовувати зерновий коридор навіть попри вихід РФ з угоди.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов 4 серпня заявив, що Україна буде відправляти кораблі з власним зерном туди, куди вважає за необхідне, і ні в кого не буде запитувати дозволу на це.

10 серпня Військово-морські сили Збройних Сил повідомили про тимчасовий гуманітарний коридор для торговельних суден, що йдуть до та з портів України. Згодом в Україні відкрили реєстрацію торговельних суден та їхніх власників, які готові проходити тимчасовими маршрутами до українських портів у Чорному морі.

До слова, з моменту виходу із "зернової угоди" РФ здійснила 17 масованих атак, що призвело до зниження на 40% експортного потенціалу портів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?