До стеження за Дудою можуть бути причетні російські спецслужби
Категорія
Політика
Дата публікації

До стеження за Дудою можуть бути причетні російські спецслужби

Анджей Дуда
Джерело:  Rzeczpospolita

Геолокаційний пристрій в автомобілі з кортежу президента Польщі Анджея Дуди могли встановити російські спецслужби. 

Що відомо про причетність спецслужб РФ до стеження за Дудою

За інформацією журналістів польського видання, пристрій для стеження в автомобілі з кортежу Дуди виявили не представники Служби державної охорони, а прикордонники під час Служба державної охорони.

Після цього в Сілезькому відділі боротьби з організованою злочинністю та корупцією прокуратури в Катовіце розпочали розслідування цієї справи.

Публічно його не коментують, але, за даними польських ЗМІ, йдеться про незаконне отримання інформації.

Окрім цього журналісти видання дізнались, що слідчі підозрюють у встановленні пристрою спецслужби РФ, оскільки приблизно в той же час – 28 червня – відбувся останній візит Дуди в Україну.

Незрозуміло, чому пристрій тоді не виявили співробітники Служби держохорони, йдеться в матеріалі.

Якщо в ході слідства підтвердиться східний слід, це означає, що його встановили, наприклад, росіяни та їхні служби. Якби це було правдою, ми б мали вкрай небезпечну ситуацію, - пояснив журналістам видання представник однієї з польських спецслужб.

Водночас багаторічний працівник канцелярії президента Польщі на умовах анонімності розповідає Rzeczpospolita й іншу версію подій.

Раніше в авто, якими користувались співробітники канцелярії нижчого рангу, встановлювали локатори, аби контролювати їхнє використання в службових цілях.

Може, в цьому випадку правда виявиться банальною, і знайдений локатор – це не більше, ніж демонтований пристрій багаторічної давнини? - припускає співрозмовник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?