Дуда виступив з неочікуваною заявою на тлі польско-українського конфлікту
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуда виступив з неочікуваною заявою на тлі польско-українського конфлікту

Володимир Зеленський та Анджей Дуда
Джерело:  Polsat News

За словами польського лідера Анджея Дуди, між офіційними Варшавою та Києвом немає жодного дипломатичного конфлікту. Він також офіційно підтвердив, що діалог сторін з метою розв'язання проблемних питань досі триває.

Дуда заперечує існування дипломатичного конфлікту між Польщею та Україною

Як зазначає польський лідер, він вирішив розповісти про падіння української ракети в селі Пшеводув, "попри різний опір”, зокрема з боку офіційного Києва, оскільки поляки, мовляв, повинні знати правду.

Так само й тут, якщо зерно з України надходило до Польщі, заповнюючи наш ринок, завдаючи шкоди інтересам польських фермерів, це треба було рішуче зупинити, і ми це просто зробили, – заявив Анджей Дуда.

Президент Польщі офіційно підтвердив, що переговори між офіційною Варшавою та Києвом досі тривають.

Вони абсолютно не призупинені. Немає жодного дипломатичного конфлікту, – наголосив польський лідер.

За його словами, контракти оборонних компаній Польщі на постачання Збройним силам України військової техніки також продовжуються.

Анджей Дуда скаржиться на те, що українська влада вкрай рідко публічно говорить про те, транзит зерна через Польщу працює постійно.

Як в Україні реагують на конфлікт з Польщею

Як уже згадувалося раніше, відносини офіційних Києва та Варшави зіткнулися з серйозним кризовим моментом на тлі конфлікту щодо торговельних питань.

За словами шефа української дипломатії Дмитра Кулеби, він особисто вважає "неминучим" вихід з кризи у відносинах Польщі та України.

Шанси неминучі. Історія, майбутнє і безпека просто не залишають нам іншого вибору, як вийти з цієї кризи. Не ми цю кризу створили, і ми абсолютно налаштовані на її припинення, – заявив нещодавно очільник МЗС України.

Він також попередив, що до 15 жовтня – дня парламентських виборів у Польщі – "температура ще може підніматися". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?