До Землі мчить астероїд розміром з Ейфелеву вежу
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі мчить астероїд розміром з Ейфелеву вежу

До Землі мчить астероїд розміром з Ейфелеву вежу
Джерело:  online.ua

До Землі на величезній швидкості мчить потенційно небезпечний астероїд 2021 КТ1. На мінімальну відстань до нашої планеті він наблизиться 1 червня.

Джерело: NASA

За розрахунками Центру дослідження навколоземних об'єктів (CNEOS) при Лабораторії реактивного руху NASA, діаметр астероїда сягає 330 м, а за розмірами він нагадує Ейфелеву вежу. Астероїд наблизиться до Землі на відстань 8,5 млн км, що в дев'ять разів більше, ніж відстань від Землі до Місяця. Він промчить повз нашой планети на швидкості 18 км/с.

Що відомо про астероїд 2021 КТ1 і чим він небезпечний

Астероїд 2021 КТ1 відноситься до навколоземних об'єктів групи "Аполлон". Їх орбіти перетинають земну орбіту з зовнішнього боку. Відомо понад 10 тисяч таких об'єктів, з них понад 1600 визначені як потенційно небезпечні.

У NASA пояснюють, що об'єкти з групи потенційно небезпечних мають більше шансів зіткнутися з Землею, ніж гігантські астероїди, але ризики цього мінімальні.

Астероїд 2021 КТ1 вже наближався до Землі в квітні 2018 року. Тоді мінімальна відстань від нього до нашої планети склала 68,7 млн км.

За розрахунками астрономів, 2021 КТ1 знову промчить повз Землю в травні 2032 року і червні 2035 року. У першому випадку його зближення може скласти 46,1 млн км, а в другому - 9,1 млн км.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?