Земля не зможе протистояти астероїдній загрозі — NASA
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Земля не зможе протистояти астероїдній загрозі — NASA

Земля не зможе протистояти астероїдній загрозі — NASA
Джерело:  online.ua

Представники провідних космічних агентств неочікувано для всіх дійшли висновку, що на Землі немає технологій для запобігання зіткненню нашої планети з астероїдом. За словами керівництва NASA, катастрофа неминуче трапиться навіть у тому випадку, якщо на підготовку до її запобігання буде шість місяців. Це попередження пролунало під час конференції по планетарній обороні, яку організувала ООН.

Джерело:  Independent

Чому людство беззахисне перед астероїдною загрозою

За словами експертів, річ навіть не у відсутності технологій, хоча це головне. До запобігання лиху і пом'якшенню його наслідків виявилися не готові найбільші світові гравці.

"Якби ми зіткнулися з таким сценарієм у реальному житті, ми не змогли б запустити космічний корабель у такий короткий термін з поточними можливостями", - наголосили учасники пресконференції.

Звичайно, є альтернативні рішення – зокрема, тотальна евакуація громадян із зони можливого ураження. Експерти звертають увагу на те, що на цьому етапі незібраність міжнародних гравців руйнує весь проєкт з протистояння загрозам.

Як Ілон Маск прокоментував попередження про астероїдну загрозу

Ілон Маск вкотре нагадав про важливість будівництва більших та досконаліших ракет. За його словами, одним із головних завдань Starship компанії SpaceX у майбутньому цілком може виявитися операція з протистояння зіткненню із астероїдом.

Система попередження астероїдної загрози

Наразі відомо, що команда NASA разом з європейськими колегами готується до випробувальної місії системи Double Asteroid Redirection Test (DART), яка може забезпечити "м'яку" зміну траєкторії руху астероїда:

  • у кінці 2021 року буде запущений ударний зонд у напрямку до астероїда Діморфос;

  • осінню наступного року космічний апарат місії досягне Діморфоса і зробить спробу змінити його орбіту;

  • у 2024 році за направленням до астероїда будуть запущені кубсати для оцінки впливу супутника на астероїд, і буде дана оцінка проєкту в цілому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?