Дочці ексміністра оборони України оголосили підозру за роботу на РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Дочці ексміністра оборони України оголосили підозру за роботу на РФ

Дочці ексміністра оборони України оголосили підозру за роботу на РФ
Джерело:  online.ua

СБУ викрили на антиукраїнській діяльності дочку колишнього міністра оборони України протягом 2012-2014 рр. Павла Лебедєва. Вона керувала підприємствами, які постачали товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу РФ.

Джерело: СБУ

СБУ повідомила про підозру дочці міністра часів Януковича

Київська міська прокуратура заочно повідомила жінці про підозру за ч. 3 ст. 27, ст. 110-2 Кримінального кодексу України – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років без права обіймати певні посади та конфіскацію майна.

В СБУ нагадали, що в червні 2022 року за матеріалами СБУ суд арештував та передав в управління АРМА 645 залізничних вагонів, 30 земельних ділянок і 30 об‘єктів нерухомості, які належали сім’ї Лебедєва за часів Януковича.

Лебедєв був народним депутатом від «Блоку Юлії Тимошенко», а згодом від «Партії регіонів». Під час Революції гідності втік з України. Пізніше був помічений у Кремлі з нагоди початку тимчасової окупації Криму.

У 2020 році Печерський суд Києва ухвалив рішення про заочний арешт Лебедєва у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Того ж року ДБР повідомило колишньому міністру оборони про підозру у скоєнні державної зради.

Донька ексміністра володіє промислово-інвестиційною групою Aurum, яка виробляє та експлуатує вантажні вагони, помпи та інше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?