Доказ цинізму: Франція висунула вимогу Путіну після заяви про тимчасове перемир'я
Категорія
Політика
Дата публікації

Доказ цинізму: Франція висунула вимогу Путіну після заяви про тимчасове перемир'я

Доказ цинізму: Франція висунула вимогу Путіну після заяви про тимчасове перемир'я
Джерело:  online.ua

Офіційний Париж вимагає у російського диктатора Володимира Путіна вивести війська з України. Окрім того, влада Франції звертає увагу на те, що одностороннє оголошення Москвою припинення вогню з нагоди православного Різдва нікого не введе в оману.

Джерело: "Європейська правда"

Франція відреагувала на наказ Путіна про тимчасове "перемир'я"

Франція нагадує про своє глибоке переконання, що справедливий і тривалий мир не може бути досягнутий без повного виведення російських військ з усієї української території. Це єдиний спосіб покласти край труднощам, з якими вже майже 11 місяців стикається український народ, який мужньо бореться за свою свободу і незалежність від російського агресора, - мовиться у заяві французького дипломатичного відомства.

Окрім того, представники МЗС Франції наголосили, що заява про тимчасове припинення вогню є грубою спробою команди Путіна приховати свою відповідальність, в той час як армія Російської Федерації продовжує постійно обстрілювати всю територію України, зокрема взимку тероризуючи мирне населення та знищуючи об'єкти інфраструктури.

Це є ще одним доказом цинізму Росії, яка з 24 лютого послідовно демонструє, що вона не бажає миру і що вона мало зважає на дотримання своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі тих, що випливають зі статуту Організації Об'єднаних Націй, - підкреслили французькі дипломати.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно глава Міністерства економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заявив, що перемир'я, оголошене Путіним на Різдво, не викликає довіри.

Також на переконання керівника британського МЗС Джеймса Клеверлі, оголошена Москвою 36-годинна пауза між російськими атаками на території України не покращить перспективи миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?