Ердоган запланував переговори із Зеленським та Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган запланував переговори із Зеленським та Путіним

Ердоган запланував переговори із Зеленським та Путіним
Джерело:  online.ua

3 січня офіційно стало відомо, що турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган має намір провести телефонні перемовини з українським президентом Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним. За попередніми даними, розмова запланована уже на 4 січня. З такою заявою виступив радник турецького президента Ібрагім Калін.

Джерело:  NTV

Ердоган 4 січня проведе перемовини із Путіним і Зеленським

Поки Ібрагім Калін не уточнив, що саме турецький лідер має намір обговорити з українськими та російськими колегами.

Варто зазначити, що раніше про заплановану телефонну розмову президентів Туреччини й Росії повідомили російські ЗМІ.

Що важливо розуміти, востаннє Ердоган проводив перемовини із Зеленським 11 грудня.

Сторони обговорили гуманітарну допомогу з боку офіційної Анкари, "зернову угоду", а також ситуацію на Запорізькій атомній електростанції. Окрім того, також президенти згадали й про "формулу миру".

Як уже загдувалося раніше, команда Реджепа Таїпа Ердогана від самого початку повномасштабного вторгнення РФ відмовилась запроваджувати санкції проти Російської Федерації.

Своє рішення офіційна Анкара пояснює тим, що займає роль посередника між воюючими сторонами.

За словами очільника МЗС Туреччини МевлютА Чавушоглу, турецька влада розраховує побачити "більш чітку картину" щодо припинення вогню у війні в Україні або повернення за стіл переговорів до весни 2023 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?