Ердоган обговорив з Путіним війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган обговорив з Путіним війну в Україні

Ердоган обговорив з Путіним війну в Україні
Джерело:  online.ua

5 січня турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган провів телефонні перемовини з очільником Кремля Володимиром Путіним. Зазначається, що однією з головних тем розмови сторін була війна в Україні.

Джерело: Твіттер-сторінка пресслужби президента Туреччини

Ердоган провів переговори з Путіним: що наразі відомо

Офіційна Анкара звертає увагу на те, що Реджеп Таїп Ердоган обговорив з російським диктатором Путіним турецько-російські відносини, зокрема енергетичні, а також регіональні питання, зокрема російсько-українську війну та ситуацію в Сирії.

Під час перемовини з російським колегою президент Туреччини заявив, що діалог Анкари та Москив щодо російсько-української війни, мовляв, має позитивні результати.

За словами Ердогана, насамперед йдеться про ініціативу щодо створення зернового коридору, обміну полоненими та створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС

Окрім того, Ердоган нагадав, що заклики до перемир'я повинні також бути підкріплюватися одностороннім оголошенням про припинення вогню та "баченням справедливого рішення".

Пресслужба турецького лідера також підтвердила, що офіційні Москва та Анкара зміцнили та продовжують зміцнювати інфраструктуру для створення хабу природного газу в Туреччині.

За словами президента Туреччини, він з Путін мають намір завершити дорожню карту та зробити конкретні кроки для реалізації цього проєкту у найближчому майбутньому.

Як уже згадувалося раніше, 3 січня радник турецького президента Ібрагім Калін анонсував телефонні переговори Ердогана з Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?