Донецьк стикнувся з суттєвим дефіцитом води після вторгнення РФ — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Донецьк стикнувся з суттєвим дефіцитом води після вторгнення РФ — розвідка Британії

Донецьк стикнувся з суттєвим дефіцитом води після вторгнення РФ — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Ватажок так званої “ДНР” Пушилін констатував гострий брак води в регіоні. Росія будує водопровід щоб компенсувати відсутність успіхів.

Джерело: Міноборони Британії

Росіяни будують водоканал щоб усунути проблеми з водою в Донецьку

У Британській розвідці зазначили, що глава неіснуючої “Донецької народної республіки” Денис Пушилін заявив про “загрозливий” брак води в регіоні. Дефіцит води стає все більшою проблемою для окупованого Росією Донецька після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

За повідомленням, Сіверсько-Донецький канал, який постачає воду в регіон, все ще залишається під контролем України, проте бої вздовж нього все ще точаться.

Російські війська, ймовірно, намагалися захистити канал, щоб зменшити дефіцит води в Донецьку.

Сіверсько-донецький канал проходить через місто Часів Яр, приблизно за 6 км на захід від Бахмута.

 Інтенсивне використання Росією непрямої артилерії у спробах захопити Бахмут та прилеглу територію, ймовірно, завдало супутньої шкоди каналу та іншій регіональній водній інфраструктурі, підриваючи зусилля Росії усунути нестачу води, яку спочатку спричинило її вторгнення, – йдеться у дописі.

До того ж розвідники відмічають, що у спробах компенсувати відсутність успіху у захопленні та утриманні каналу, Росія будує водопровід, щоб пом’якшити дефіцит води в місті Донецьк.

Проте, на їх думку, це навряд чи повністю компенсує обмежений доступ окупованих регіонів до води.

Що з водою в окупованому Донецьку

Усі великі промислові центри Донбасу на окупованих і на неокупованих територіях залишилися без стабільного водопостачання.

Так звана "ДНР" встановлює жорсткі графіки подачі. У Донецьку воду тепер включають раз на три дні лише на декілька годин.

Для кожного району складено окремий графік, але, судячи з повідомлень місцевих жителів, не скрізь його дотримуються.

Питну воду іноді видають навіть за паспортами.

У Донецьку погіршання проблем із водою почалися з лютого. Раніше її також подавали за графіком, але менш жорстким.

Наприкінці серпня минулого року було зупинено Верхньокальміуську фільтрувальну станцію у зв'язку з “низьким рівнем води” в каналі Сіверський Донець-Донбас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?