Допомога США для України. Чому Палата представників досі не проголосувала
Категорія
Політика
Дата публікації

Допомога США для України. Чому Палата представників досі не проголосувала

Палата представників США
Джерело:  The Hill

Палата представників США оголосила про перерву у роботі до кінця лютого та не винесла на голосування пакетний проєкт закону, до якого входять кошти на підтримку України. З такою заявою виступив спікер Палати Майк Джонсон.

У Палаті представників гальмують рішення щодо України

Як повідомляють журналісти, 16 лютого в Палаті представників не відбудеться жодного голосування — усі вони були скасовані.

Повноцінне повернення до роботи заплановане на 28 лютого, а це означає, що довгоочікуване голосування за рішення про кошти для України відклали щонайменше на два тижні. 

Команда американського лідера Джо Байдена уже висловила своє невдоволення з цього приводу. Так, речник Білого дому Ендрю Бейтс розкритикував безпосередньо спікера Палати Майка Джонсона.

За його словами, щодня через спікера Джонсона ситуація з нацбезпекою США суттєво погіршується, а “Америка програє”.

Замість того, щоб припинити політизувати питання, від яких залежить безпека держави, спікер Джонсон (...) відправляє палату на дострокову, незаслужену перерву і цим посилює вбивчі воєнні зусилля Росії та іранський режим коштом нацбезпеки США, наших робочих місць і найближчих союзників.

Ендрю Бейтс

Ендрю Бейтс

Речник Білого дому

Після цього Джонсон почав скаржитися на те, що на його прохання про зустріч з президентом Байденом не погодилися.

Допомога Україні від США. Конгрес готує "плани Б"

Досі залишається невідомим, чи згодиться достатня кількість республіканців у Палаті представників підтримати проєкт після його схвалення у Сенаті.

Попри це, що важливо розуміти, деякі з них уже публічно тиснуть на спікера Палати Майка Джонсона, вимагаючи схвалення документа.

Нещодавно журналісти також дізналися, що у Конгресі обговорюють мінімум два "плани Б" для схвалення допомоги Україні в обхід спротиву Джонсона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?