Дослідники виявили простий спосіб лікування безпліддя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники виявили простий спосіб лікування безпліддя

Дослідники виявили простий спосіб лікування безпліддя
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені звертають увагу на те, що саме низька рухливість сперматозоїдів — одна з ключових причин низької фертильності у чоловіків. Австралійські дослідники дійшли висновку, що саме високочастотний ультразвук є найефективнішим методом збільшення рухливості сперматозоїдів.

Джерело: Wiley online library

Вчені заявили про простий спосіб лікування безпліддя

Як стверджують експерти ВООЗ, 186 мільйонів людей у світі людей стикалися з проблемою безпліддя.

Низька рухливість сперматозоїдів, їхня нездатність ефективно переміщатися статевими шляхами жінки - часта причина низької чоловічої фертильності, - кажуть науковці.

За словами австралійських дослідників з Університету Монаша, високочастотний ультразвук може підвищити рухливість сперматозоїдів, у такий спосіб збільшуючи шанси на зачаття.

Після завершення масштабного дослідження стало зрозуміло, що сперматозоїди, на яких впливали за допомогою високочастотного ультразвуку, на 30% швидше переміщатимуться фаллопієвою трубою в тілі жінки. Ба більше, наголошується, що після 20-секундного впливу ультразвуку на ті ж 30% збільшилася кількість рухливих сперматозоїдів.

Фото — unsplash.com

Це дивовижне відкриття і ось чому – нині єдиним альтернативним способом корекції подібних чоловічих проблем було інвазивне лікування, пов'язане з проникненням в організм, з використанням пентоксифіліну. Така процедура сама собою має ризики, крім того, клітини, оброблені цією хімічною речовиною, швидко гинуть. Лікування ультразвуком може допомогти парам зачати дитину – або шляхом збільшення фертильності завдяки природній репродукції, або шляхом відмови від інвазивних втручань у разі допоміжної репродукції, - йдеться в повідомленні.

Дослідники звертають увагу на те, що ультразвуковий метод гарантує не лише неінвазивність, а отже, не тільки безпеку, а й економію часу для пацієнтів.

Читайте також:

  • Дослідники виявили ще один негативний вплив ожиріння на здоров'я

  • Українець отримав Ігнобелівську премію за дослідження про зв’язок корупції з ожирінням чиновників

  • В 2020 році Департамент поліції Нью-Йорка "прийняв на роботу" робота-собаку від Boston Dynamics, однак його вже звільнили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?