Українець отримав Ігнобелівську премію за дослідження про зв’язок корупції з ожирінням чиновників
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українець отримав Ігнобелівську премію за дослідження про зв’язок корупції з ожирінням чиновників

Українець отримав Ігнобелівську премію за дослідження про зв’язок корупції з ожирінням чиновників
Джерело:  online.ua

Український вчений Павло Блавацький отримав Ігнобелівську премію з економіки за дослідження щодо ожиріння політиків і корупції в пострадянських країнах.

 Джерело: сайт Ігнобелівської премії

Українець отримав Ігнобелівську премію з економіки

"Професор французької школи бізнесу Монпельє Павло Блавацький отримав Ігнобелівську премію 2021 роки за відкриття про кореляцію між рівнем ожиріння у політика і рівнем корупції в країні. Ігнобелівську премію щорічно вручають ученим, чию дослідження виявилися цікавими і спонукали до роздумів", - йдеться в повідомленні.

За словами американських журналістів, скануючи світлини посадовців з колишніх радянських республік і використовуючи алгоритм для розрахунку індексу маси їх тіла, Блавацький виявив кореляцію між надлишковою вагою політиків і місцем країні в індексі сприйняття корупції Transparency International.

Варто звернути увагу на те, що до роботи в школі бізнесу Монпельє Блавацький викладав економіку в Школі менеджменту і управління Університету Мердока (Австралія), а також працював професором експериментальної економіки в Інституті державних фінансів Університету Інсбрука (Австрія). Окрім того, український вчений був доцентом в Інституті емпіричних досліджень економіки Цюріхського університету (Швейцарія).

"Він захистив докторську дисертацію з економіки в Карловому універсітетк в Празі і ступінь магістра з економіки в Кембриджському університеті. На його Facebook сторінці вказано, що Блаватский виріс у Львові і раніше також навчався в Львівському Національному університеті ім. Івана-Франка", - повідомляють іноземні журналісти.

Як уже згадувалося раніше, рік тому українські вчені отримали Ігнобелівську премію за дослідження черв’яків. Фізик Іван Максимов і прикладний математик Андрій Потоцький, які працюють в Австралії, в своїй роботі показали, що черв’яки вібрують, як вода.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?