Дослідники виявили ще один негативний вплив ожиріння на здоров'я
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники виявили ще один негативний вплив ожиріння на здоров'я

Дослідники виявили ще один негативний вплив ожиріння на здоров'я
Джерело:  online.ua

Вчені з Канади неочікувано для всіх дійшли висновку, що ожиріння негативно впливає на когнітивні можливості дорослих - про це вони заявили після завершення масштабного дослідження.

Джерело: JAMA

Вчені знайшли ще один негативний вплив ожиріння на людей

Ні для кого не секрет, що саме зайва вага є одним з основних факторів ризику серцево-судинних захворювань, діабету, порушень опорно-рухової системи та деяких онкологічних захворювань. Ніколи не можна забувати й про те, що ризик цих проблем зі здоров'ям зростає зі збільшенням ІМТ.

Після завршення нового дослідження канадських науковців також стало відомо, що ожиріння також вкрай негавтино впливає когнітивні здібності людини - насамперед йдеться про швидкість обробки даних.

Вчені оцінили кількість жиру в організмі у 9166 учасників дослідження. Також 6733 особи пройшли магнітно-резонансну томографію (МРТ) для вимірювання абдомінального жиру, який оточує органи. Одночасно в ході МРТ було проаналізовано ділянку мозку зі зниженим припливом крові. У вивченні зв'язку між ожирінням та роботою головного мозку взяли участь люди у віковому діапазоні від 30 до 75 років, трохи більше ніж 56% з них – жінки, - пише видання.

Фото — unsplash.com

За словами канадських вчених, результати їхнього дослідження вказують на те, що стратегії щодо запобігання чи зменшення надлишкового жиру в організмі можуть зберегти когнітивні функції.

Вони також звертають увагу на те, що зв'язок між жировими відкладеннями та нижчими когнітивними показниками зберігався, навіть коли фахівці брали до уваги серцево-судинні фактори ризику (до приклад, діабет або високий тиск) або судинне пошкодження головного мозку.

Нагадаємо, щоб дізнатися норму своєї ваги - потрібно вирахувати індекс маси тіла (ІМТ). Для цього можна скористатися простою формулою: ІМТ = вагу поділити на зріст у квадраті. На наявність зайвої ваги вказують показники від 25 до 29,9. Якщо у вас ожиріння, показник буде більшим за 30.

Читайте також:

  • Українець отримав Ігнобелівську премію за дослідження про зв’язок корупції з ожирінням чиновників

  • В 2020 році Департамент поліції Нью-Йорка "прийняв на роботу" робота-собаку від Boston Dynamics, однак його вже звільнили. 

  • Всесвітньо відома компанія Panasonic продовжує дивувати своїх прихильників неочікуваними новинками. Цього разу такою новинкою став унікальний робокіт Nicobo.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?