"Дружба народів". Українські дизайнери потрапили у скандал зі спецпроєктом російського Elle
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

"Дружба народів". Українські дизайнери потрапили у скандал зі спецпроєктом російського Elle

"Дружба народів". Українські дизайнери потрапили у скандал зі спецпроєктом російського Elle
Джерело:  online.ua

Глянцевий журнал Elle Russia присвятив свій жовтневий випуск "дружбі народів". Редакція підготувала 25 обкладинок з різних точок Росії і колишнього СРСР. Одну з обкладинок глянець присвятив Україні.

Джерело: Instagram Elle Russia.

“Зустрічайте жовтневий ELLE і відразу 25 (!) обкладинок. У цьому номері ми відзняли історії в 25 різних точках Росії і колишнього СРСР з місцевими моделями і фотографами, розповіли про 25 різних культур і народностей (іноді навіть на місцевих мовах). На обкладинках дівчатка з України, з Грузії, Башкирії, Вірменії, Азербайджану, Литви, Якутії, Узбекистану, Казахстану, Дагестану, Білорусі, Абхазії і ще багатьох-багатьох інших місць. Протягом декількох днів ми опублікуємо всі обкладинки нового номера, stay tuned!”, - йдеться на сторінці в Інстаграм видання.

У фешн-сторі “Дружба народів” були використані речі з колекцій українських дизайнерок Світлани Бевзи та Лілії Літковської.

У підготовці номера взяли участь українці: фотограф Назар Чорний, модель Світлана Потомська, мейк-ап стиліст Олександра Вєтрова, декоратор Ліза Гамшеєва та інші.

Реакція українців на російську “дружбу народів”

Обкладинка, яку російський глянець присвятив Україні, викликала хвилю обурення в соцмережі. Українці шоковані лицемірством представників держави-окупанта.

  • Від такої токсичної дружби треба втікати.

  • Лицемірні окупанти, ми ніколи не пробачимо вам тисячі вбитих, закатованих та замордованих українців!!!! МИ ВСЕ ПАМ'ЯТАЄМО.

  • Дуже по-дружньому вбивати 7-й рік наших людей і забирати наші території. Ви нам не друзі, а країна вбивць. І виправдань жодних немає. Поверніть спочатку наше, а потім зникніть назавжди. Це буде найкращим подарунком від псевдодрузів.

  • Війну назвати дружбою - russian edition.

Бренд Bevza відхрестився від участі в проєкті

Представники української дизайнерки Світлани Бевза повідомили, що вона не брала участі в проєкті Дружба народів для Elle Russia.

Представник бренду заявив журналістам, що вони «дізналися (про нього - ред.) разом з усіма». А речі для зйомки з колекції осінь-зима 2021−22, а також прикраси — кольє, сережки, — а також взуття в шоу-румі бренду брали український фотограф і український стиліст для начебто зйомки в Умані.

«Ми були в шоці, коли побачили публікацію. Особливо про дружбу. Публікація стала неприємним сюрпризом. Ми на неї згоду не давали. Світлана Бевза не продає речі в Росію з 2014 року», — зазначили в бренді.

Читайте також:

  • Givenchy звинуватили в гламуризації суїциду через намисто.

  • Balenciaga створив новий епізод Сімпсонів для показу колекції.

  • Експерти назвали головні тренди і антитренди в індустрії краси у 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?