"Друзі Путіна" провалилися на виборах у Словаччині
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друзі Путіна" провалилися на виборах у Словаччині

"Друзі Путіна" провалилися на виборах у Словаччині
Джерело:  online.ua

Під час виборів до місцевих і регіональних органів влади в Словаччині, які пройшли 29 жовтня, більшість голосів отримали незалежні кандидати й чинні мери, натомість ультраправа коаліція здобула мінімальну підтримку.

Джерело:  Pravda

"Друзям Путіна" не вдалося здобути перемогу на виборах у Словаччині

29 жовтня в Словаччині вперше відбулися так звані "супервибори", коли обрання керівників міст і восьми країв (регіонів), а також місцевих і крайових депутатів відбулося в один день.

Варто звернути увагу на те, що виборці переобрали шість із восьми глав країв. У Банськобистрицькому окрузі переміг Ондржей Лунтер - син колишнього керівника краю Яна Лунтера, який вирішив не брати участь у виборах, а в Нітранському – Бранислав Бечик, якого підтримували спільнот влада й опозиція.

Що стосується виборів мерів, то переважна більшість із них була переобрана, лише в одному великому місті – Пряшів – зміниться очільник після того, як попередній відмовився від участі у перегонах. Із 419 депутатів, що обиралися, 159 (або 38%) не представляють жодної партії, ще 54 представляють угорську нацменшину. Кандидати, яких підтримували ліберальні партії "Прогресивна Словаччина", "Свобода й солідарність" та Team Bratislava, отримали 27 депутатів, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується,що успіх здобула й партія "Глас" колишнього прем’єр-міністра Петра Пеллеґріні, яка матиме 20 мандатів у місцевих радах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?