Два американські винищувачі перехопили російські літаки неподалік Аляски — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Два американські винищувачі перехопили російські літаки неподалік Аляски — CNN

Два американські винищувачі перехопили російські літаки неподалік Аляски — CNN
Джерело:  online.ua

Винищувачі США вдруге за два дні перехопили російські винищувачі та бомбардувальники, які летіли поблизу Аляски, проте не порушували повітряний простір США чи Канади.

Джерело: CNN

США вдруге за кілька днів перехопили літаки РФ

Два американські винищувачі F-35 перехопили російські бомбардувальники ТУ-95 "Ведмідь", а також винищувачі СУ-30 і СУ-35.

Російські літаки наближалися до зони розпізнавання протиповітряної оборони Аляски, коли їх перехопили.

Російський літак залишився за межами суверенного повітряного простору США і Канади, який простягається на понад 19 кілометрів від берегової лінії.

За день до цього два F-16 вже перехоплювали російські ТУ-95 і СУ-35, які увійшли в зону ППО Аляски, залишаючись за межами повітряного простору США.

За даними NORAD (Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки - об'єднана система аерокосмічної оборони США та Канади), в обох випадках росіяни направили чотири літаки.

У Командуванні заявили, що не вважають дії російської авіації провокаційними чи загрозливими.

Як і раніше, NORAD передбачав цю російську активність і в результаті нашого планування зміг її перехопити, — йдеться в заяві NORAD.

Там додали, що не вважають цю діяльність жодним чином пов’язаною з нещодавнім збиттям літальних об’єктів у повітряному просторі США та Канади.

Ми як і раніше готові застосувати низку варіантів відповіді для захисту суверенітету Північної Америки та Арктики, — заявили в NORAD.

Американські винищувачі збили нерозпізнаний об'єкт над Аляскою

10 лютого американські військові збили над Аляскою невідомий об’єкт за наказом президента США Джо Байдена.

За словами Пентагона, об’єкт перебував на висоті близько 12 км.

Перед цим 4 лютого США вже збили повітряну кулю над Атлантичним океаном, яка, за припущеннями могла бути запущена Китаєм з метою шпигунства.

Проте 16 лютого Байден заявив, що ці кулі не пов’язані з китайською програмою аеророзвідки.

Натомість вони були запущеними приватними компаніями, рекреаційними чи дослідницькими установами, які вивчають погоду чи проводять інші наукові дослідження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?