Два українських міста очолили кримінальний рейтинг Східної Європи
Категорія
Україна
Дата публікації

Два українських міста очолили кримінальний рейтинг Східної Європи

Дніпро
Джерело:  numbeo.com

Дніпро та Одеса очолили рейтинг найкримінальніших міст Східної Європи, складений сербською онлайн-базою про споживчі ціни, ціни на нерухомість і показники якості життя Numbeo.

Що відомо про рейтинг найкримінальніших міст Східної Європи

Зазначається, що на першому місці за рівнем криміналу українське місто Дніпро, а після нього - Одеса.

На третьому місті вказується білоруський Мінськ, за ним румунська Константа, далі Харків, потім румунське місто Крайова, за яким йде російський Новосибірськ, Київ, Кишинів, Софія.

Останню сходинку у рейтингу займає місто Клуж-Напока у Румунії.

Рейтинг складався на основі індексу злочинності, який включає в себе загальну оцінку рівня злочинності у конкретному місті, складену на тлі інформації та коментарів від користувачів мережі Інтернет.

Зокрема, оцінюється відчуття безпеки у містах, рівень занепекоєнності громадян щодо загрози пограбування, викрадення автівок, фізичного нападу, переслідувань у громадських місцях та дискримінації.

Що відомо про інші аналогічні рейтинги

У містах Європи у першу п'ятірку за індексом злочинності потрапив Марсель (Франція), Ковентрі та Бірмінгем (Велика Британія), Неаполь (Італія) та Монпельє (Франція).

В цьому списку Дніпро опинився на 16 місці, Одеса - на 18, Харків на 34, а Київ - на 45-му. Найменший індекс злочинності, згідно з Numbeo, має Гаага (Нідерланди), Берн (Швейцарія), Мюнхен (Німеччина), Тронхейм (Норвегія) та Любляна (Словенія).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?