Двох американців заарештували за продаж авіатехнологій до РФ. Їм загрожує 35 років позбавлення волі
Категорія
Політика
Дата публікації

Двох американців заарештували за продаж авіатехнологій до РФ. Їм загрожує 35 років позбавлення волі

Двох американців заарештували за продаж авіатехнологій до РФ. Їм загрожує 35 років позбавлення волі
Джерело:  online.ua

Двох американців затримали за звинуваченнями в продажу авіатехніки Росії. Якщо їх визнають винними, їм загрожує до 35 років позбавлення волі.

Джерело: Associated Press

Експорт авіатехнологій до РФ

2 березня Міністерство юстиції заарештувало двох чоловіків із Канзасу за звинуваченнями в тому, що вони незаконно експортували до Росії авіаційні технології та надавали послуги з ремонту обладнання.

Сиріла Грегорі Буяновського та Дугласа Робертсона звинувачують у змові, експорті контрольованих товарів без ліцензії, фальсифікації та неподанні електронної експортної інформації та контрабанді товарів у порушення законодавства США.

Міністерство юстиції стверджує, що Буяновський і Робертсон володіли і керували компанією KanRus Trading Co., яка нібито постачала авіаційну електроніку російським компаніям і надавала послуги з ремонту обладнання, що використовується в літаках російського виробництва.

У звинуваченні йдеться, що з 2020 року вони змовлялися з метою обійти експортне законодавство США, приховуючи та спотворюючи справжніх кінцевих користувачів і пункти призначення свого експорту, а також доставляючи обладнання через треті країни.

Заходи безпеки США

Після річниці російського вторгнення в Україну офіційні особи США заявили, що посилять заходи та санкції проти осіб та організацій, які допомагають Росії закуповувати зброю та технології, які зміцнять її армію.

Також США почали вживати заходів проти країн та осіб, які допомагають Кремлю уникати західних санкцій, направляючи імпорт через такі країни, як Об’єднані Арабські Емірати та Туреччина.

Метью Аксельрод, помічник міністра торгівлі з питань експортного контролю, заявляв, що ті, хто намагається підтримати військову машину Путіна, ухиляючись від експортного контролю та санкцій США, будуть притягнуті до відповідальності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?