Двох посадовців Мінекономіки Німеччини запідозрили у зв'язках із Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Двох посадовців Мінекономіки Німеччини запідозрили у зв'язках із Росією

Двох посадовців Мінекономіки Німеччини запідозрили у зв'язках із Росією
Джерело:  online.ua

Двох високопосадовців Мінекономіки Німеччини підозрюють у шпигунстві на користь Росії. Вони обіймають ключові пости у сфері енергопостачання.

Джерело: Die Zeit

Німецькі посадовці могли шпигувати на користь РФ

Німецьке антишпигунське агентство розслідує справу про проникнення російських спецслужб до Федерального міністерства економіки, тобто до всього, що стосується газу, енергетики та газопроводу «Північний потік-2».

Німецька контррозвідка фактично веде тіньове існування. Полювання на іноземних агентів має відбуватися якомога тихіше, чим менше це відчувається, тим краще. Довгий час пошуки кротів також вважалися вчорашньою роботою, нагадуючи запах холодної війни, - пише видання.

Двоє високопоставлених чиновників з Міністерства економіки, які займають ключові посади в енергопостачанні, тепер перебувають під прицілом Управління захисту конституції.

У будь-якому випадку справа є політично настільки ж вибухонебезпечною, наскільки й делікатною. У разі підтвердження це було б фіаско для федерального уряду і тріумфом для Кремля, який зумів би посадити крота, а то й кількох, аж до одного з найважливіших міністерств.

Зазначається, що довірені особи міністра економіки ФРН Роберта Габека звернулися до Федерального відомства з охорони конституції після того, як у внутрішніх документах міністерства щодо Північного потоку-2 та рівня заповненості газосховищ, а також у звіті про безпеку постачання Німеччини було знайдено невідповідності, що не збігалися з офіційною точкою зору уряду й підтримували російську позицію.

Німецька контррозвідка перевірила підозрюваних чиновників. Виявилось, що один з них у минулому відвідував Росію для навчання й обидва "емоційно прив'язані" до Росії, але вагомих доказів шпигунства чи корупції знайдено не було.

Судячи з усього, спецслужба не отримала права на прослуховування телефонних дзвінків підозрюваних і читання їх електронних листів, не зумівши підтвердити обґрунтованість підозр, - пише видання.

Що буде з чиновниками тепер буде вирішувати міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?