Джамала поділилася теплими спогадами святкування Великодня у Криму
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Джамала поділилася теплими спогадами святкування Великодня у Криму

Джамала поділилася теплими спогадами святкування Великодня у Криму
Джерело:  online.ua

Співачка Джамала напередодні Великодня поділилася з підписниками спогадами про святкування Великодня в Криму, де минула її юність.

Джерело: Джамала

Джамала згадала про Великдень в Криму

Зірка розповіла, як вона з родиною зустрічала Великдень вдома. Попри те, що рідні співачки є кримськими татарами, у дитинстві Джамала з мамою фарбували крашанки цибулевим лушпинням та пекли паски.

Коли ми святкували Великдень в Криму, за день до свята в цибулі виварювали з мамою святкові яйця, а потім мама пекла різні паски і здобу. Пам‘ятаю, як зараз, - написала вона.

Також виконавиця поділилася новими фото в українському національному вбранні.

Також Джамала пригадала, як слухала історії сусідки про Крим до депортації кримських татар. Вона додала, що дуже цінує повагу в Україні до інших релігій.

Тоді ми йшли завжди до Віри Василівної, нашої сусідки. Бабуся, про яку я розповідаю, знала Крим ще з часів депортації кримських татар та дуже добре говорила українською. Вона пам‘ятала його охайним, з ошатними хатинками і доглянутими виноградниками. Ми провідували її та годинами слухали історії про те, як ж все було після депортації. Її з родиною тоді переселили з Кубані в будинок кримських татар.

Також трацією у родині співачки було піти на море на Великдень.

А далі ми йшли на море, і на тоді ще прохолодному, але вже сонячному пляжі могли поїсти і промочити ноги. Це також було нашою традицією. Мама йшла до церкви. В цьому є моя Україна, в толерантності! Люди завжди поважали свята інших людей, інших релігій, - розповіла Джамала.

Співачка також привітала українців зі святом і висловила вдячність українським захисникам.

Залишаймось вдячними нашим воїнам, завдяки яким ми можемо бути разом. І просто можемо бути, тому що ми знаємо, наскільки це цінно зараз. Вітаю зі святом. Миру нам і перемоги!

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?