Джамала випустила альбом кримськотатарських пісень Qırım
Категорія
Культура
Дата публікації

Джамала випустила альбом кримськотатарських пісень Qırım

Джамала випустила альбом кримськотатарських пісень Qırım
Джерело:  online.ua

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала випустила новий альбом Qirim. До нього увійшло 14 традиційних кримськотатарських пісень.

Джерело: Джамала

Джамала випустила новий альбом Qırım

5 травня Джамала презентувала новий альбом. Усі 14 пісень виконані кримськотатарською мовою та походять з різних куточків півострова.

Співачка спільно з Національним симфонічним оркестром України презентує новий альбом у Києві. Альбом вже доступний на всіх музичних платформах.

Джамала зазначає, що над альбомом працювали понад 80 музикантів.

Цією платівкою я втілила свою велику мрію — донести до всього світу, що попри будь-які спроби переписати історію Криму ми не дамо забути правду. А вона ж криється саме у фольклорі, у цих неймовірних сюжетних лініях, які розкривають перед нами щоденники Qirim, – пише співачка.

Після презентації на сцені Національної опери у Києві, яка відбудеться 5 травня, альбом зазвучить наживо в Ліверпулі.

Джамала зустрілася з Джо Байденом

Відома українська співачка Джамала у грудні 2022 року стала першою українською артисткою на церемонії вручення премії Центру Кеннеді у Вашингтоні. Саме там вона вперше зустрілася з американським лідером Джо Байденом.

Зірка зізналася, що розмова з очільником Білого дому була дуже емоційною.

За словами співачки, їхнє спілкування та обійми були такими дружніми, що охорона Байдена занервувала.

Після нашої розмови у мене виникло абсолютне розуміння, що ми переможемо… Так, це мені Байден сказав. Особисто сказав, на вушко. Після того, як він почув, що я з Криму, він обійняв мене так міцно, що аж охорона підійшла, злякалася, – згадує вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?