Єгипет опирається закликам США надати зброю Україні — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Єгипет опирається закликам США надати зброю Україні — WSJ

Єгипет опирається закликам США надати зброю Україні — WSJ
Джерело:  online.ua

Єгипет під тиском США відмовився від планів постачати ракети до Росії, проте надсилати Україні зброю там також не мають наміру.

Джерело: The Wall Street Journal

Єгипет не планує допомагати Україні зброєю

За словами єгипетських та американських посадовців, Єгипет ротистоїть проханням високопоставлених лідерів США надіслати зброю Україні, після того, як погодився не постачати її РФ.

Єгипет спочатку планував відправити ракети до Росії, але відмовився від цього плану під тиском США на початку цього року.

Міністр оборони Ллойд Остін та інші посадовці звернулися до Єгипту з проханням постачати зброю в Україну, намагаючись допомогти українському уряду подолати дефіцит боєприпасів.

Запит Остіна відбувся в березні під час його зустрічі з президентом Єгипту Абделем Фаттахом Аль-Сісі в Каїрі.

Тоді лідери Єгипту ухилилися відповіді і з того часу США неодноразово зверталися з цим запитом.

Йшлося про поставку артилерійських снарядів, протитанкових ракет, систем ППО та стрілецької зброї.

У розмовах з офіційними особами США Єгипет остаточно не відхилив запити, але єгипетські офіційні особи заявили приватно, що Єгипет не планує надсилати зброю, - пише видання.

Ставлення Єгипту до вторгення РФ в Україну

Єгипет намагався дотримуватися нейтральності після того, як Росія вторглася в Україну, при чому зберігаючи дружні стосунки з російським урядом.

Аль-Сісі має теплі особисті стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним і відвідав саміт африканських лідерів у Санкт-Петербурзі в липні. Єгипет також купує більшу частину своєї пшениці в Росії, і Москва прагне збільшити ці продажі після зриву нею зернової угоди.

Нездатність уряду Єгипту доставити зброю досі викликала занепокоєння серед членів Конгресу, оскільки адміністрація Байдена планувала виділити Єгипту 320 мільйонів доларів військової допомоги.

США надають Єгипту 1,3 мільярда доларів військової допомоги щороку, причому невелика частина залежить від дотримання прав людини в країні.

Читайте також:

  • Єгипет допомагає Росії перекидати зброю до України — WSJ

  • Єгипет відмовився постачати зброю РФ і перейшов на бік України — витік даних

  • Єгипет планував таємно виробляти і відправляти ракети в Росію — WP

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?