ЄК проаналізувала ситуацію з корупцією в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄК проаналізувала ситуацію з корупцією в Україні

ЄК проаналізувала ситуацію з корупцією в Україні
Джерело:  online.ua

Представництво Єврокомісії виступило із заявою щодо процесу боротьби проти корупції, який триває в Україні, та назвало зусилля уряду успішними в окремих галузях.

Джерело: Укрінформ

За словами речниці ЄК Ани Пісонеро, відомство привітало увагу Європейського суду аудиторів до корупційних проблем Києва, а також до ефективності допомоги з боку ЄС для їх подолання.

“Євросоюз доклав значних зусиль для просування антикорупційного порядку денного в Україні. У деяких сферах підтримка реформ з боку ЄС була дуже успішною, зокрема, вона дозволила закрити простір для корупції, ввести конкуренцію і прозорість у низці секторів, включаючи банківську та газову сферу. Ви знаєте, що в Україні були створені нові антикорупційні агентства, почав роботу Вищий антикорупційний суд”, - наголосила прессекретарка ЄК.

Вона звернула увагу на створення в Україні безпрецедентної за рівнем прозорості систему декларування доходів. Вона зобов’язує держслужбовців і політиків розкривати всю інформацію щодо приватних статків і це вже функціонує певний період часу.

Одночасно з цим попри значний прогрес виклики залишаються - зусилля. спрямовані на подолання корупцію мають підтримуватися.

“Учора парламент України ухвалив закон щодо олігархів. Ми віддаємо належне зусиллям президента Зеленського з подолання цього явища та все ще суттєвих впливів, які олігархи мають на економічне та політичне життя України. Ми взяли до уваги, що Український парламент ухвалив цей закон, який передбачає боротьбу із загрозами для національної безпеки, що виникають внаслідок надмірного впливу з боку окремих осіб, або олігархів, та визначатиме їх політичну роль у країні”, - додала Пісонеро.

Вона уточнила, що Єврокомісія офіційно вважає це кроком уперед, однак робити висновки про ефективність закону ще зарано - необхідно дочекатися реального імплементування документу.

“Ми маємо подивитися на наступні кроки у боротьбі з корупцією. Влада України має робити більше таких кроків вперед, зокрема, у закритті інституційних прогалин, які все ще зберігаються”, - резюмувала речниця ЄК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?