Економіка Німеччини несподівано зросла попри енергокризу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіка Німеччини несподівано зросла попри енергокризу

Економіка Німеччини несподівано зросла попри енергокризу
Джерело:  online.ua

Економіка Німеччини почала демонструвати несподіване зростання, незважаючи на прогнозовану рецесію на тлі стрімкої інфляції та енергетичної кризи. Рецесія, ймовірно, розпочнеться взимку.

Джерело: Bloomberg

У Німеччині несподівано зросла економіка

Виробництво в Німеччині несподівано зросло в третьому кварталі, відстрочивши рецесію, яку аналітики все ще очікують через стрімку інфляцію та спричинену війною енергетичну кризу.

Економіка Німеччини зросла на 0,3% порівняно з попередніми трьома місяцями, незважаючи на прогнози аналітиків про скорочення на 0,2%. Як повідомило статистичне управління, зростання було зумовлене в основному приватним споживанням.

Ці дані «абсолютно приголомшливі, враховуючи таку кількість індикаторів, які показують, що економіка суттєво сповільнилася протягом кількох місяців», сказав Єнс-Олівер Ніклаш, економіст LBBW, одного з державних кредиторів Німеччини.

Незважаючи на те, що Ніклаш вважає ймовірною рецесію взимку, він сказав, що вона може бути не такою серйозною, як передбачалося спочатку.

У той час як уряд Німеччини розробляє субсидії для більшої частини споживання природного газу після того, як Росія скоротила поставки, Бундесбанк бачить «значне» скорочення виробництва цієї зими.

Тим часом показники активності приватного сектора, оприлюднені цього тижня S&P Global, показали падіння в жовтні в Європі, Великої Британії та США. Аналітики вважають, що наступного року Німеччина втягне 19 країн єврозони в рецесію.

Економіка Німеччини, яка складається з важкої промисловості, більше вразлива до стрімкого зростання витрат на енергоносії через надмірну залежність від Росії в постачанні. Постачання газу стало засобом для Кремля завдати удару Заходу за санкції через війну в Україні.

Дуже малоймовірно, що нам вдасться уникнути рецесії. Німецька економіка зараз скорочується, але, можливо, повільнішими темпами, ніж більшість людей побоюється, і це є позитивним моментом, — сказав президент Інституту економічних досліджень Мюнхена Клеменс Фюст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?