Ексдепутата Логвинського оголосили в розшук. Він міг заволодіти 54 млн грн із держбюджету
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексдепутата Логвинського оголосили в розшук. Він міг заволодіти 54 млн грн із держбюджету

Ексдепутата Логвинського оголосили в розшук. Він міг заволодіти 54 млн грн із держбюджету
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього депутата від «Народного фронту» Георгія Логвинського. Йому оголошена підозра в заволодінні та легалізації 54 млн грн із держбюджету.

Джерело: НАБУ

Логвинського оголосили у розшук

На сайті НАБУ з’явилося повідомлення про розшук ексдепутата.

НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 52017000000000361 від 01.06.2017, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України.

10 липня йому повідомили ро підозру в організації заволодіння та легалізації 54,179 млн грн з держбюджету.

Логвинський став сьомим підозрюваним у межах так званої справи «Золотого мандарину».

За версією слідства, підозрюваний впродовж 2013-2016 років розробив та реалізував злочинну схему із заволодіння коштами державного бюджету шляхом введення в оману Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо спірних правовідносин між підконтрольним іншим співучасникам злочину підприємством з ознаками фіктивності ТОВ «Золотой Мандарин Ойл» та ПАТ «Київенерго», - пише НАБУ.

Що відомо про підозру Логвинського

За інформацією НАБУ, у вересні 2013 року представник ТОВ «Золотой Мандарин Ойл» за вказівкою Логвинського надіслав до ЄСПЛ заяву про стягнення з держбюджету України 54,179 млн грн як невиплаченої ПАТ «Київенерго» заборгованості за рішенням суду, яке начебто з 2009 року органами виконавчої служби не виконувалося.

Проте детективи з’ясували, що на момент звернення до ЄСПЛ, ТОВ «Золотой Мандарин Ойл» не вживало заходів для стягнення заборгованості, оскільки все його майно та рахунки вже були арештовані для виплати боргамів перед державним АТ «Родовід Банк» на суму понад 70 млн грн.

Крім того, підозрювані приховали від суду той факт, що ТОВ «Золотой Мандарин Ойл» напередодні звернення до ЄСПЛ відступило права вимоги до ПАТ «Київенерго» на користь іншого підприємства та отримало за це 54, 18 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Слідство вважає, що далі Логвинський домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, яке сприяло Урядовому уповноваженому у справах ЄСПЛ підготувати декларацію про дружнє врегулювання спору, що фактично визнало вину держави за невиконання рішення суду.

Через цю декларацію Логвинському та його поплічникам підприємства, було повторно перераховано 54,179 млн грн, але цього разу з державного бюджету.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?