Ексгенсек НАТО розкритикував політику Німеччини щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексгенсек НАТО розкритикував політику Німеччини щодо України

Ексгенсек НАТО розкритикував політику Німеччини щодо України
Джерело:  online.ua

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що не підтримує та навіть критикує обережний курс команди німецького канцлера Олафа Шольца щодо України під час її війни з армією РФ.

Джерело:  Handelsblatt 

Колишній генсек НАТО критикує Берлін за політику щодо України

Андерс Фог Расмуссен звертає увагу міжнародної спільноти на те, що офіційний Берлін "надто вагається, щоб поставити важке озброєння та ввести санкції".

Звичайно, Німеччина сильно залежить від імпорту російського газу, але я думаю, що чітка позиція федерального уряду змінила б всю динаміку в Україні. Нам потрібне німецьке лідерство, - наголосив колишній генсек Альянсу.

Окрім того, політик публічно закликав членів Європейського Союзу негайно припинити імпорт нафти та газу з Росії.

Андрес фог Расмуссен (фото — flickr.com)

Звичайно, енергетичне ембарго матиме свою ціну. Але, порівняно з ціною затяжної війни, ця ціна була б невеликою, - пояснив Андерс Фог Расмуссен.

Що важливо розуміти, український посол у Німеччині Андрій Мельник дуже багато разів публічно критикував команду канцлера Олафа Шольца за небажання постачати важке озброєння попри рішення Бундестагу. Не можна не згадати про те, що до критики приєдналася і очільниця комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?