Екскомандира "Вагнера" у Норвегії ув'язнили на два тижні
Категорія
Світ
Дата публікації

Екскомандира "Вагнера" у Норвегії ув'язнили на два тижні

Екскомандира "Вагнера" у Норвегії ув'язнили на два тижні
Джерело:  online.ua

Суд у Норвегії засудив колишнього командира ПВК "Вагнер" Андрєя Медведєва до 14 днів ув'язнення за порушення громадського порядку і носіння пневматичної зброї в громадському місці.

Джерело: Associated Press

Екскомандира "Вагнера" у Норвегії ув'язнили на два тижні

Водночас суд Осло виправдав Медведєва, який просить притулку в Норвегії, у застосуванні насильства до поліцейських під час арешту, повідомив його адвокат Брінюльф Ріснес.

Він визнав, що чинив опір при затриманні і плювався, коли на нього одягали наручники, але заперечував, що бив поліцейських, заявив адвокат після того, як його підзахисний з'явився в суді у вівторок.

Медведєв також визнав себе винним у тому, що мав при собі пневматичну зброю, коли в березні пішов до пабу в центрі Осло.

ЗМІ заявили про таємні переговори Китаю та ПВК Вагнера

Як вдалося дізнатися журналістам, "вагнерівці", яких контролює поплічник диктатора Володимира Путіна, Євген Пригожин, намагалися знайти додаткові боєприпаси та зброю. Вони вирішили звернутися із проханням про допомогу до Китаю. Таємні переговори сторін відбувалися ще у січні 2023 року.

Однак, як з’ясувалося, офіційний Пекін "не надіслав (ПВК "Вагнера" – ред.) жодної зброї, навіть для випробувань, і не мав жодних контактів із (ПВК "Вагнера" – ред.) щодо постачання зброї", йдеться в тому ж документі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?