Ексміністр оборони Британії Воллес закликав надати Україні все необхідне для перемоги
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексміністр оборони Британії Воллес закликав надати Україні все необхідне для перемоги

Ексміністр оборони Британії Воллес закликав надати Україні все необхідне для перемоги
Джерело:  online.ua

Ексміністр оборони Британії Бен Воллес висловив віру у те, що Україна рухається до перемоги і зможе перемогти, якщо західні союзники вчасно постачатимуть необхідну для цього зброю. 

Джерело: The Telegraph

Ексміністр оборони Британії Воллес закликав надати Україні все необхідне для перемоги

Воллес нагадав, як перед початком повномасштабної війни аналітики й уряди на Заході недооцінили готовність і спроможність України захищатися, а тепер почали ставити під сумнів шанси України на успіх після складного й затяжного початку контрнаступу. Ексмініср провів паралелі між моральним духом британців на початку Другої світової війни і тим, як повномасштабну війну зустріли українці та змогли здивувати світ.

З початку літа українці знову вчаться на ходу. Їхні сили адаптують свою тактику, виносять уроки і максимально ефективно використовують подаровану нами зброю. Вони беруть британське озброєння і демонструють набагато більші успіхи, ніж очікувалося, – заявив Бен Воллес.

Він констатував, що ЗСУ повільно, але впевнено пробиваються через російські лінії оборони.

Десь це ярд за ярдом, іноді село за селом, але Україна зберігає імпульс і рухається вперед… У нас є шанс допомогти закінчити це. Російська армія тріщить. Україна освоїла нову тактику проходження жахливих мінних полів. Ракети Storm Shadow знищують російські командні пункти. Ми є свідками зародку битви за Крим. Ми повинні дати Україні допомогу, яка потрібна Україні для перемоги, – заявив Воллес.

Він висловив впевненість, що війну проти Росії можливо виграти і Кремль вже програє.

Так само як людські емоції допомагають Україні досягати успіху, емоції стали проблемою для Путіна і його злочинного режиму. Романтизовані уявлення, самолюбство і помста підштовхнули Путіна вторгнутися в Україну – і це зумовить його кінець, – наголошує Воллес, зазначивши, що армія РФ втратила понад 2500 танків, 6500 одиниць іншої бронетехніки та близько 300 000 особового складу пораненими або вбитими, а в російському командуванні постійно відбуваються заміни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?