Ексміністру Демчишину оголосили підозру в сприянні терористам
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексміністру Демчишину оголосили підозру в сприянні терористам

Ексміністру Демчишину оголосили підозру в сприянні терористам
Джерело:  online.ua

12 листопада стало відомо, що СБУ та ДБР оголосили підозру в сприянні терористам колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину. 

Джерело: пресцентри  СБУ  і  ДБР

Демчишину повідомили про підозру в сприянні терористам

"Слідчі СБУ і ДБР вручили підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України, який займав цю посаду з 2014 по 2016 рік. Підозра оголошена за статтею ст. 258-3 Кримінального кодексу України, - сприяння терористичній групі чи терористичній організації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, наразі колишній урядовець переховується від українського правосуддя за кордоном. Повідомлення про підозру відповідно до вимог ч. 1 ст. 278 КПК України надіслано на адреси останніх відомих місць його проживання.

Представники СБУ звертають увагу на те, що протягом грудня 2014 - лютого 2015 року колишній міністр видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, представників терористичних організацій "Л/ДНР".

"Крім цього, вказаний міністр, перевищуючи свої службові повноваження, примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод з вищевказаними представниками "Л/ДНР". Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд.грн. В результаті протиправних дій Демчишина, в розпорядження терористів надійшли грошові кошти на суму понад 200 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За словами представників СБУ, це спровокувало закріплення та подальше становлення так званих "урядів" терористичних організацій "Л/ДНР" на Сході України. Окрім того, вказано, що це призвело до зменшення фінансового навантаження країни-агресора щодо матеріального забезпечення терористичних організацій.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно підозру у державній зраді отримали депутат Верховної Ради кум Путіна Віктор Медведчук та бізнесмен Сергій Кузяра.

Читайте також

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?