Заступник секретаря РНБО Демченко лобіював "харківські угоди" — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Заступник секретаря РНБО Демченко лобіював "харківські угоди" — ЗМІ

Заступник секретаря РНБО Демченко лобіював "харківські угоди" — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося дізнатися, що перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко у 2010 році лобіював "харківські угоди", за якими наша країна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму.

Джерело: розслідування  "Схем"

Руслан Демченко лобіював харківські угоди

Розслідувачі опублікували раніше невідомі фрагменти зі стенограми закритого засідання комітету українського парламенту з питань національної безпеки і оборони, учасником якого був Демченко в статусі заступника глави МЗС.

Поки чиновник відмовляється коментувати оприлюднені журналістами записи.

Згідно зі стенограмою, Демченко переконував депутатів підтримати розгляд законопроєкту про ратифікацію угоди у сесійній залі.

"У цій ситуації, звичайно, що не залишається іншого виходу, як піти з російською стороною на переговори щодо коригування ціни на газ, і домовленостей, і компромісу... В межах переговорів з РФ Україна отримала можливість закласти основи для стабільного економічного розвитку протягом найближчого десятиліття, а самі домовленості йдуть у руслі євроінтеграційного напрямку зовнішньої політики нашої держави, вони дозволять європейським країнам бути впевненими щодо транзиту російського газу споживачам в Європі", - заявляв тоді Демченко.

Окрім того, під час цього ж засідання чиновник просував тезу, що "харківські угоди" і російський флот в Криму – це стабільність для нашого народу.

"Чорноморський флот Російської Федерації не стане причиною для активізації терористичної діяльності в регіоні чи нестабільності в Криму. Обидві сторони пов'язані між собою серйозними зобов'язаннями. Обидві сторони зацікавлені в стабільній ситуації, як в двосторонніх відносинах, так і навколо флоту. (...) Обидві сторони мають намір докласти зусиль з тим, щоб чинне перебування російського Чорноморського флоту Російської Федерації на території України сприяло зміцненню загальноєвропейської і регіональної безпеки" – стверджував тоді Руслан Демченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?