Зеленський і Шефір хотіли незаконно вивести активи з банку Курченка
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський і Шефір хотіли незаконно вивести активи з банку Курченка

Зеленський і Шефір хотіли незаконно вивести активи з банку Курченка
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося дізнатися, що компанії-боржники Брокбізнесбанку під час його ліквідації підписували з Володимиром Зеленським і Сергієм Шефіром угоди, аби вивести з-під застави вартісне майно. За словами розслідувачів, такі угоди мали б допомогти Зеленському й Шефіру отримати свої депозити в обхід законної процедури.

Джерело: розслідування "Зеленський, Шефір і банк Курченка" проєкту "Схеми"

Зеленський і Шефір планували незаконно вивести активи з банку Курченка

Що важливо розуміти, мовиться про період часу ще до того, як Зеленський та Шефір прийшли у велику політику.

Журналісти з'ясували, що чинний президент мав депозит у Брокбізнесбанку більш як на 300 тисяч доларів, Шефір – на понад 400 тисяч доларів. У 2014 році банк збанкрутував, що позбавило можливості вкладників отримати всі свої накопичення, оскільки компенсація по депозиту обмежена 200 тисячами гривень.

7 років тому, після банкрутства Брокбізнесбанку, Зеленський та Шефір підписали низку угод із компаніями, що мали кредити у банку – про відступлення права вимоги за своїми депозитами.

"Господарський суд Києва та Київський апеляційний господарський суд визнали припиненими борги компаній та зняли обтяження з майна. Однак у 2015-му році Вищий господарський суд дійшов висновку, що ці дії не відповідали нормам законодавства. Крім цього, Верховний суд України згодом підтвердив, що зобов’язання позичальника не можуть припинятися за рахунок придбаних прав вимоги до банку", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, для компаній це була спроба не повертати банку борги та вивести з-під застави свої активи, а Шефір і Зеленський у такий спосіб намагалися отримати більше гарантованих державою 200 тисяч гривень.

Розслідувачі ще 22 вересня відправили запит до ОП, однак жодної відповіді досі не отримали. Наразі прокоментував розслідування лишк помічник президента Сергій Шефір.

"У нас не було часу займатися юридичними питаннями. І ми комусь віддали право займатися нашими юридичними питаннями. Піднімуть цей договір – я згадаю", - заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?