Ексочільник ГУР розкрив справжній план Путіна щодо Молдови
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексочільник ГУР розкрив справжній план Путіна щодо Молдови

Ексочільник ГУР розкрив справжній план Путіна щодо Молдови
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін приховує, що його головною ціллю щодо Молдови є не захоплення влади в країні, а бажання отримати доступ до складу у Придністров'ї, де знаходиться 200 тисяч тонн боєприпасів. Такими даними з online.ua поділився колишній голова ГУР Валерій Кондратюк.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Росія хоче отримати доступ до складу з боєприпасами в окупованому Придністров'ї

За словами Валерія Кондратюка, команда Путіна дійсно буде намагатися посилити проросійські настрої у Молдові.

Однак, що важливо розуміти, це не головна її мета.

Загроза для Молдови з боку РФ дійсно є — вона реальна. Кремлем передбачалося застосування гібридного сценарію проти Молдови. Це розгортання акцій спротиву населення, приведення до дестабілізації внутрішньої ситуації, а також відновлення проросійських партій, їхніх позицій, повернення їх до влади. Але тут є ще одне приховане питання, про яке російська сторона мовчить. Йдеться про величезну кількість боєприпасів, яка знаходиться на території Придністров'я. Мовиться про 200 тисяч тонн артилерійських боєприпасів, — наголошує ексглава ГУР.

Валерій Кондратюк звертає увагу на те, що шляхом захоплення Молдови Росія буде намагатися поповнити свої резерви, адже їй справді бракує боєприпасів на полі бою в Україні.

Україна може погодитися на проведення миротворчої операції у Молдові

За словами експерта, у цього контексті українська сторона розглядає усі можливі сценарії та варіанти, щоб Путіну не вдалося реалізувати його замисел.

У разі випадку звернення Молдови до України стосовно проведення миротворчої операції, я не відкидаю такої можливості, що політичне рішення Києва буде позитивним, й ЗСУ зроблять все можливе, щоб Росія не отримала таку велику кількість боєприпасів, — пояснює Віталій Кондратюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?