Експерт назвав 2 варіанти звільнення Криму військовим шляхом
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт назвав 2 варіанти звільнення Криму військовим шляхом

Експерт назвав 2 варіанти звільнення Криму військовим шляхом
Джерело:  online.ua

Військовий експерт та полковник ЗСУ Роман Світан звертає увагу на те, що російські солдати почали будувати лінію оборони в тимчасово окупованому Криму. На переконання Світана, український півострів наші воїни будуть звільняти винятково військовим шляхом.

Джерело: "24 Канал"

Як ЗСУ будуть звільняти Крим — версія полковника Світана

За словами військового експерта, щоб деокупувати наш півострів, Збройним силам України вкрай важливо максимально накопичувати сили та засоби, які потім мають виконувати бойові завдання.

Це і техніка, і боєприпаси, звісно, навчені військовослужбовці. Адже техніка сама не стріляє, – пояснює Роман Світан.

Він також зазначив, що підхід до цього комплексний і нині його виконують, оскільки особовий склад ЗСУ вже давно навчають на полігонах Європи, Штатів та Канади.

Триває надання техніки. Техніка якраз зайде десь до кінця березня – початку квітня уже з навченими екіпажами й піде в бій, – прогнозує полковник ЗСУ.

Які наразі є варіанти звільнення Криму

На переконання Романа Світана, наші воїни будуть звільняти Крим винятково військовим шляхом.

Ніяких дипломатичних, військово-дипломатичних, політично-дипломатичних та ще певних механізмів звільнення Криму немає, – підкреслив військовий експерт.

За його словами, існує два сценарії деокупації українського півострова.

Фронтальний захід, якщо в нас не буде далекобійних засобів ураження. І тоді з Кримом буде теж саме, що і зараз з Донбасом. Там буде "місячний ландшафт" після проходу фронту, – зазначає Роман Світан.

Полковник ЗСУ звертає увагу на те, що другий сценарій можливий за умови, якщо наші міжнародні партнери нарешті нададуть далекобійні засоби ураження – високоточну зброю, яка б’є до 300 кілометрів.

Тоді ми протягом місяця знищимо цими ракетами з повітря всі стаціонарні військові об’єкти в Криму. І росіянам доведеться йти, оскільки не буде сенсу його обороняти, – прогнозує військовий експерт.

На його переконання, саме другий варіант звільнення Криму є найкращим у ситуації, що склалася.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?