Експерт назвав новий перший симптом COVID-19 в Україні
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерт назвав новий перший симптом COVID-19 в Україні

Експерт назвав новий перший симптом COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Українські фахівці та лікарі звертають увагу на те, що дедалі частіше нові випадки коронавірусу в Україні трапляються серед молодшого населення. Що важливо розуміти, перші симптоми недуги у них теж відрізняються від тих, що були на початку пандемії.

Джерело: "ТСН"

Лікар розповів про новий перший симптом COVID-19 в Україні

За словами головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні Сергія Федоренка, протягом останніх тижнів до лікарень почали потрапляти хворі середнього та молодого віку. У деяких з них COVID-19 проходить у важкій формі. Це не спостерігалося під час першої хвилі епідемії. Фахівець також звертає увагу на те, змінилися і перші симптоми інфекції.

Сергій Федоренко наголошує, у пацієнтів, які були госпіталізовані з коронавірусом, відсутні такі перші ознаки як відсутність нюху і смаку.

"Зате збільшилася кількість хворих, у яких першим симптомом хвороби є розлади шлунково-кишкового тракту", - зазначив лікар-інфекціоніст.

Як стверджує медик, цього симптому не фіксували так часто при попередній хвилі. Окрім того, наголошується, що більшість хворих зараз мають тяжкі ураження легень.

Лікар попереджає, що група ризику змінилась

За словами Сергія Федоренка, до Львівської лікарні частіше потрапляють пацієнти молодшого віку, не з групи ризику.

"Коронавірусом тепер інфікуються і хворіють у важкій формі люди молодого і середнього віку. Ось, наприклад, сьогодні вночі ми перевели на кероване дихання відносно молоду людину, якій всього 42 роки. Такого під час першої хвилі не було", – підсумував медик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?