Експерт назвав запасний план армії РФ у разі повного провалу під Авдіївкою
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт назвав запасний план армії РФ у разі повного провалу під Авдіївкою

Бронетехніка армії РФ
Джерело:  Еспресо

За словами військово-політичного аналітика групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, у разі провалу термінів щодо захоплення Авдіївки на Донеччині злочинна армія РФ планує активізувати наступ в районі Вугледару. 

Що відомо про плани армії РФ у разі провалу наступу в районі Авдіївки

Експерт спрогнозував посилення бойових дій в районі Вугледара найближчим часом, підкресливши, що це фактично запасний план окупаційної армії у разі провалу в районі Авдіївки.

Ми бачимо активізацію росіян по багатьох напрямках. Біля Бахмута бачимо активізацію ворога як на західній локації, так і на південній, у напрямку Кліщіївки та Андріївки. Також йде інтенсифікація бойових дій у районі Мар'їнки. Найближчим часом, я у цьому впевнений, розпочнеться інтенсифікація боїв біля Вугледара. Тобто досить широкий фронт активізувався по деяких локаціях. І це можна назвати таким запасним планом для російського командування. Якщо вони не зможуть виконати задачу щодо захоплення Авдіївки до Нового року або так званих виборів у Росії, то у них буде можливість по деяких з цих напрямків досягти якогось успіху, - зазначив аналітик.

Він також зазначив, що російські військові злочинці не можуть розпочати наступ у напрямку Куп’янська на Харківщині поки не захоплять Синьківку.

Однак ключовим запасним планом, на думку Коваленка, є активізація злочинцями з армії РФ бойових дій в районі Вугледара.

Ось це для росіян на сьогодні дійсно тактично дуже важлива локація. Всі інші мають виключно політичні моменти, - підкреслив аналітик.

Що відомо про ситуацію на півдні України

За словами колишнього представника СБУ Івана Ступака, наразі українські військові створили 3 плацдарми на лівому березі Дніпра на Херсонщині і намагаються відкинути злочинців армії РФ якомога далі.

Є три плацдарми українських військ на лівому березі Херсонської області. Вони ще невеликі. Головне їхнє завдання – відбити росіян якомога далі від міста Херсон для того, щоб мінімізувати обстріли. Російська армія ракетами, снарядами обстрілює Херсон хаотично – житловий будинок, садочок, дорога, лісосмуги. Потім об’єднати три плацдарми й просуватися далі. Буде дуже хорошим результатом, якщо наші війська зможуть дійти до міста Скадовськ, в ідеалі до міста Армянськ. Як кажуть наші військові, неймовірно складно щось прогнозувати, тому що щодня щось змінюється, - пояснив Ступак в ефірі телеканалу “FREEДОМ”

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?