Експерт оцінив стан армії РФ та заявив про відсутність зброї у Чорноморського флоту
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт оцінив стан армії РФ та заявив про відсутність зброї у Чорноморського флоту

Експерт оцінив стан армії РФ та заявив про відсутність зброї у Чорноморського флоту
Джерело:  online.ua

За словами військового-політичного аналітика Олександра Коваленка, в окупаційної армії РФ спостерігається критичний дефіцит крилатих ракет "Калібр" - основного озброєння кораблів Чорноморського флоту.

Джерело: Telegram-канал Олександра Коваленка

В Чорноморського флоту окупантів майже закінчились Калібри 

За словами експерта, загальний залп російського угруповання може скласти від 64 до 100 "Калібрів".

Однак останній масований ракетний удар по Україні цими ракетами завдавався 6 грудня і складав всього 22 "Калібри".

Востаннє 16 грудня російські війська використовували 5 крилатих ракет "Калібр". А все чому? А все тому, що у середньому, технічно, російський ВПК може виробляти 15 КР "Калібр" на місяць, а технологічно 5-6. Тобто, ми можемо сміливо говорити про критичний дефіцит цих ракет, - підкреслив Коваленко.

На думку аналітика, Чорноморська флотилія РФ зараз частково або повністю беззбройна, перебуваючи в очікуванні нової поставки БК, яка щомісяця не зможе повністю закрити потребу.

І в цьому контексті цікава відповідь на інше питання, а саме - яка ситуація з носіями КР "Калібр" на інших флотах і флотиліях? Не виключено, що з них знімалися ракети і перевозилися на Крим, тобто, там пускові установки бойових кораблів теж пустують? А якщо НАТО нападе? - допустив Коваленко.

Що відомо про підготовку окупантами нового наступу в Україні 

На думку Коваленка, не має наразі жодного напрямку в Україні, де окупаційна армія РФ могла б досягти хоча б мізерних успіхів.

Аналітик наголосив, що в результаті запеклих боїв в районі Бахмуту армія РФ тільки несе великі втрати та ще й втрачає власні позиції.

Так, захисники України не тільки відбивають атаки рашистів на Бахмут. Вони ще й реалізують контратаки та витісняють росіян.

Це все говорить про те, що російські окупанти навіть на тих локаціях, де в них була пропорційна кількість артилерії, забезпечення боєкомплектом, достатня кількість особового складу для здійснення штурмових дій. Навіть там вони не можуть вести наступальні дії. Тому ініціативу перехоплюють саме ЗСУ, - підкреслив Коваленко.

За його словами, окупантам необхідно готуватись нібито до нового наступу, проте сил на це, схоже, більше не має.

На Херсонщині у рашистів патова ситуація, на Запорізькому напрямку вони не готуються до наступу, бо планують свою оборону.

На Луганщині, додав Коваленко, росіяни не можуть навіть оборонятися. А ось на Донеччині рашисти можуть спробувати наступ, проте лише для підсилення тиску. Це усе одно не допоможе окупантам, їм не вдасться захопити та утримати якість великі території.

Нині ми можемо спостерігати на виснаження сил рашистів під Бахмутом. Коваленко також прокоментував інформацію про те, що саме там росіяни хочуть так званої оперативної паузи. Проте, зауважив експерт, ніяких пауз не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?