Експерт оцінив ймовірність контрнаступу України у найближчий час
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт оцінив ймовірність контрнаступу України у найближчий час

Експерт оцінив ймовірність контрнаступу України у найближчий час
Джерело:  online.ua

На фоні повідомлень про дезертирство російських військових на тимчасово окупованих територіях України, виникає питання, чи може Україна використати це для майбутнього контрнаступу. Чи станеться це в найближчий час розповів online.ua військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Коли можна очікувати наступний контрнаступ

Днями Генштаб ЗСУ повідомив, що на тимчасово окупованій території Запорізької області російські війська масово залишають місця дислокації. Наприклад, у зведенні за 28 грудня йдеться про те, що у розшуку перебуває понад 200 осіб.

Іван Ступак розповів, на що ми можемо очікувати далі і чи варто розраховувати на контрнаступ у найближчі місяці.

Я думаю варто розраховувати. Не варто чекати його кожного дня. Треба дати нашим військовим зробити роботу якнайкраще. Вони краще за цивільних знають цю роботу.

Експерт пояснює, що українське військове командування взяло собі за правило робити щось неочікуване.

Оскільки головна цінність для нашого військового командування це люди, ми не можемо розраховувати, як росіяни, які тисячу відправляють туди, а тисячу сюди. Ми собі дозволити це не можемо. І наше військове командування намагається проводити максимально ефективні операції з мінімальними втратами, але з такими проривами, щоб у росіян "рвалася резинка на трусах".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?