Росіяни не знають, на яку відстань ховати техніку від України – військовий експерт
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни не знають, на яку відстань ховати техніку від України – військовий експерт

Росіяни не знають, на яку відстань ховати техніку від України – військовий експерт
Джерело:  online.ua

Через постійні удари по російським військовим базам, які знаходяться за сотні кілометрів від кордону з Україною, росіяни тепер не знають, як далеко їм потрібно переносити техніку та як планувати наступні дії. Що найбільше збиває росіян з пантелику в ударах по Енгельсу, розповів військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Росіяни не розуміють, що завдає ударів по Енгельсу

Військовий експерт Іван Ступак розповів, що на початку вторгнення в Україну росіяни розміщали техніку поблизу з кордоном, наприклад в аеропорту Міллерово Ростовської області.

Однак, коли Україна завдала по ньому удару "Точкою-У", росіяни вирішили перемістити техніку подалі від кордону.

Умовно, вони взяли мапу і лінійкою в руках починають міряти: що в українців є? Точка-У на 120 км, HIMARS на 70 км і перенесли.

Також, за словами експерта росіяни враховують можливість передачі Україні ракет на 300 і навіть 500 км.

Вони відміряли, що зброї на більше 500 км в України чи її союзників бути взагалі не може. І ось, вони обрали собі Енгельс, - але прилетіло і туди. Можливо, вони зробили роботу над помилками і посилили ППО, але залетіло і другий раз. Вони не можуть цьому протидіяти, оскільки не розуміють в чому "фокус".

За словами Ступака, удари по Енгельсу (відстань від кордону приблизно 600 км, -ред.) найбільше збивають росіян з пантелику, оскільки вони не знають, як цьому протидіяти.

Якщо б це був умовний український "Стриж" адаптований на 1000 км, то російське ППО могло б його ідентифікувати. І базу б перенесли на тисячу км від кордону. Але вони не можуть збагнути, переносити на 1100 чи 1200 км, бо не знають [радіусу дії того, що завдає ударів]. Це найбільше бентежить росіян, - сказав Ступак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?