Він уже "награвся" Луганськом та Донецьком: експерт назвав нову ціль Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Він уже "награвся" Луганськом та Донецьком: експерт назвав нову ціль Путіна

Він уже "награвся" Луганськом та Донецьком: експерт назвав нову ціль Путіна
Джерело:  online.ua

За словами колишнього співробітника СБУ Івана Ступака, цілі російського диктатора Володимира Путіна у війні з Україною знову змінилися. Донецьк та Луганськ перестали відігравати для росіян ключову роль.
Натомість Херсон – вкрай важливий для очільника Кремля.

Джерело: "24 Канал"

Путін змінює цілі в Україні

У Кремлі втомилися від Донецька та Луганська. Вони вже награлися цим. Спочатку було цікаво – Мінськ, ОБСЄ, спостережна група, – сказав Ступак.

На його переконання, наразі в очільника Крмеля з'явилася нова іграшка – Херсон, оскільки, як відомо, це єдиний обласний центр, який вдалося захопити після 24 лютого.

Тому Лиман для них – це погратися. Не здамо українцям? Нормально. Здамо? Не така й велика втрата, – пояснює логіку Путіна колишній співробітник СБУ.

Іван Ступак звертає увагу на те, що з Херсона є перспектива захопити усю область, піти до Миколаєва, Одеси та возз'єднатися з Придністровсько-Молдавською Республікою.

Вони малюють собі цю картинку. Така собі "Зустріч на Ельбі" – тут придністровська військова частина росіян, тут вони зходять з боку Одеси – обіймаються, братерствують, з'єднують цей регіон, відрізають Україну від Півдня, – зазначає експерт.

На переконання Івана Ступака, втрату Херсона очільник Кремля не зможе пояснити росіянам, тому він дуже боїться цього сценарію.

Це неможливо буде пояснити навіть найтупішому росіянину, який сидить у глибинці, п'є самогон та вірить Скабєєвій та Соловйову. Навіть вони будуть сумніватися в адекватності російського політичного та військового керівництва,– пояснює експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?