Генсек НАТО Столтенберг заявив про значний прогрес ЗСУ на полі бою
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО Столтенберг заявив про значний прогрес ЗСУ на полі бою

Генсек НАТО Столтенберг заявив про значний прогрес ЗСУ на полі бою
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що Збройні сили України досягають значного прогресу і здатні ефективно протистояти армії країни-агресорки. За його словами, це підтверджує успішне звільнення Лиману в Донецькій області цього тижня.

Джерело:  NBC

Генсек НАТО підтвердив успіх ЗСУ на полі бою

Цього тижня ми бачили, що вони змогли взяти нове місто, Лиман, і це показує, що українці домагаються прогресу, здатні відтіснити російські війська завдяки мужності, хоробрості, навичкам, але, звісно, і завдяки сучасній зброї, яку надають Сполучені Штати та інші союзники, - наголосив генсек НАТО.

Єнс Столтенберг нагадав членам Альянсу та міжнародній спільноті, що найкращий спосіб протистояти російській незаконній анексії - це продовжувати підтримувати Україну.

І ми продовжимо надавати військове обладнання, політичну та економічну підтримку. Це найкращий спосіб допомогти Україні звільнити свої території, - пообіцяв генеральний секретар блоку.

Що відомо про звільнення Лиману

Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко ввечері 1 жовтня опублікував відео військовослужбовців, які встановлюють український прапор на адмінбудівлі в Лимані Донецької області.

Сьогодні Збройні сили України, а саме 81-ша окрема аеромобільна десантна бригада спільно з підрозділами Національної гвардії України, батальйоном Кульчицького звільнили та взяли під контроль населений пункт Лиман Донецької області, – каже на відео один із українських військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?