Експерт пояснив, чим загрожує поява відзнаки Michelin в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Експерт пояснив, чим загрожує поява відзнаки Michelin в Україні

Експерт пояснив, чим загрожує поява відзнаки Michelin в Україні
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що незабаром в Україні можуть з'явитись перші ресторани з відзнакою Michelin. Згідно з останніми даними, експерти компанії вже побували в Одесі та Києві. Однак, за словами відомого ресторанного критика Адріана Гілла, "мішленівські зірки" можуть стати справжньою проблемою для національної кухні.

Джерело: Vanity Fair

Гілл звинуватив Michelin в уніфікації ресторанного бізнесу

За словами ресторанного критика, компанія породила спільноту гурманів-лицемірів, зробила ресторани однаковими і змістила фокус зі смачної їжі на поняття статусу та нав'язливого бажання догодити.

Гілл звертає увагу на те, що клієнти-гурмани почали приходити у ресторан не для того, щоб гарно провести час та просто повечеряти у колі друзів, а щоб похизуватися перед знайомими своїм "ексклюзивним досвідом".

"Ресторани з престижною відзнакою стали однаковими: обслуговування – нав'язливе, меню – гігантське та перенавантажене багатослів'ям "вишуканих" назв. Атмосфера нагадує релігійну – всюди панує тиша, і все це до абсурду дорого. Заклади перестають опиратись на культурну спадщину, локальну кухню чи інші традиційні концепти, і перебувають у гонитві за марнославством та компліментами. Рейтинг Michelin все ще якось тримається на амбіціях шеф-кухарів, його рідко критикують публічно, хоча деякі відгуки на ресторани від "таємничих експертів" часто викликають сумніви щодо їх кваліфікованості", - йдеться в повідомленні.

За словами анонімного шеф-кухара ресторану, який отримав заповітні зірки, він завжди дуже сильно нервує перед оновленням рейтингу. Чоловік зізнається, що він зовсім боїться втратити статус, а навпаки хвилюється через те, що протягом наступного місяця у його заклад прийде безліч клієнтів з незадоволеним виразом обличчя, які скаржитимуться на все підряд.

Гілл звертає увагу на те, що Michelin породив окрему касту дивних "гурманів", для яких насамперед важлива наявність паркувального місця біля ресторану, а не гостинність та радість спілкування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?