Експерт розповів, чи варто порівнювати політику Китаю та Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів, чи варто порівнювати політику Китаю та Росії

Експерт розповів, чи варто порівнювати політику Китаю та Росії
Джерело:  online.ua

Китайський та російський режими мало що повʼязує з демократією та свободою слова, але ставити "знак дорівнює" між політикою Китаю щодо Тайваню та політикою Росії щодо України не варто. Таку думку в етері ютуб-каналу online.ua висловив експерт-міжнародник, політолог, кандидат політичних наук Богдан Ферес.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Чи має Китай щось схоже з РФ у політиці щодо Тайваню?

Як вважає політолог, політичні устрої Росії та Китаю мають деякі схожості, але не слід порівнювати їх у політиці щодо Тайваню та України.

Не рекомендував би брати і ставити знак дорівнює між різними конфліктними ситуаціями. Ці дві країни, Китай та Росія, а саме їх режими з демократією, свободою слова та ліберальною політикою мало що повʼязує і ми бачимо що їх співпраця поглиблюється.

Бачимо, що Китай намагається балансувати. Нещодавно китайський посол в Європейському Союзі заявив, що Китай не хоче обирати між Україною і Росією, тому що товаришуємо з обома країнами. Це він сказав суто для європейських політиків, те що вони хотіли почути, - наголосив Ферес.

На думку експерта, Китай більше зацікавлений у співробітництві з Росією.

Насправді, вони (Китай –ред.) визначилися і зацікавлені більше у співробітництві з Росією поки що, але з іншого боку вони бачать, що Путін особистісно токсичний, із ним особливо себе повʼязувати, повʼязувати свої глобальні амбіції з кров'ю невинних українців ніхто не хоче. Будемо сподіватись, що Китай надалі буде притримуватися такої позиції, особливо в контексті не постачання зброї РФ, хоче не виключено, що це також може бути, - додав політолог.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?