Росія не має важелів впливу на Китай — політолог Ференс
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія не має важелів впливу на Китай — політолог Ференс

Росія не має важелів впливу на Китай — політолог Ференс
Джерело:  online.ua

Російській Федерації був би вигідним збройний конфлікт між Тайванем та Китаєм, щоб переключити увагу світу від війни в Україні. Але Росія не можна ніяк повпливати на ці "суперечки", бо немає достатнього впливу на Китай. Про це в етері на ютуб-каналі online.ua заявив експерт-міжнародник, політолог, кандидат політичних наук Богдан Ферес.

Джерело: ютуб-канал online.ua 

Чи є слід Росії у загостренні конфлікту між Китаєм і Тайванем?

Експерт зазначає, що Росія була б не проти "відкриття" іншого збройного конфлікту у світі.

Це для Росії було б вигідно, тому що конфлікт ще в одному регіоні, куди б звертали увагу уся світова спільнота. Але чи має Росія якісь важелі впливу, щоб це якось стимулювати – я сумніваюсь, що вони маю вплив на Китай, на внутрішню політику країни, так само як і на Тайвані, – наголосив Богдан Ферес.

На думку політолога, Китай ставить РФ у положення залежності.

Тайвань – це традиційний партнер західних країн, а Китай – це самодостатній гравець, який зараз усе більше підсилюється за рахунок послаблення Росії, і ставить Росію у те положення залежності, від якого Росія намагалася відійти, вибудовуючи свою політику, – зазначив кандитат політичних наук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?