Експерт відреагував на можливе просування ЗСУ на лівий берег Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт відреагував на можливе просування ЗСУ на лівий берег Херсонщини

Експерт відреагував на можливе просування ЗСУ на лівий берег Херсонщини
Джерело:  online.ua

Згідно з даними аналітиків ISW, геолокаційні кадри вказують на те, що Збройні сили України зайняли позиції на лівому березі Дніпра. Йдеться про східний берег Херсонської області на північ від Олешок, де наші бійці, цілком можливо, просунулися по трасі Е97, а також на захід від Дачі. Херсонський активіст Володимир Молчанов звертає увагу на те, що це специфічна місцевість, просування на якій свідчить радше не про початок контрнаступу, а про блокування можливості армії РФ обстрілювати частину Херсонщини. 

Джерело: "24 Канал"

Що означає просування ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Як стверджує Молчанов, на півночі від населеного пункту Олешки українським воїнам вдалося переправити невеликі диверсійні групи, які б зачистили цю територію від ворогів.

Окрім того, наголошується, що з Дач, що знаходяться поблизу Антонівського мосту армія РФ регулярно накривала потужним вогнем Херсонську область з мінометів, насамперед йдеться про Антонівку.

Є сподівання, що принаймні цього більше не буде. Якщо там справді вдасться утриматися, бо головна умова, яка дозволить там перебувати українським силам — це знищення Олешківського мосту, – пояснив активіст.

Що заважає контрнаступу ЗСУ

За словами Молчанова, між Олешківським та Антонівським мостом трохи понад три кілометри відстані.

Він також звертає увагу на те, що дорога там була фактично прокладена по плавнях, де був зроблений насип, тому дорога перебуває вище, ніж очерет, гаї. Так пересування цією дорогою є своєрідним самогубством.

Однак в інший спосіб пересуватися цим островом теж практично неможливо, адже він просякнутий вузькими річковими протоками, де може пробратися хіба що маломірний човен, БРДМ чи МТ-ЛБ. Однак ця техніка не зможе проводити серйозні наступальні дії, та й вона там навряд пройде, оскільки може плавати лише по річках, але не зможе плавати по протоках шириною 1 метр, заболочених на глибину до 10 метрів.

Згідно з даними херсонського активіста, цей напрямок можна вважати безперспективним з точки зору наступу. Наразі ЗСУ можуть розраховувати лише на те, що росіяни самі звідти втечуть.

Однак Молчанов уточнив, що він є перспективним щодо захисту цієї частини Херсона від постійних дошкульних обстрілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?