Експерти б'ють на сполох через стрибок шкідливих викидів CO2
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти б'ють на сполох через стрибок шкідливих викидів CO2

Експерти б'ють на сполох через стрибок шкідливих викидів CO2
Джерело:  online.ua

Світові експерти звернули увагу на надзвичайно стрімке збільшення шкідливих викидів діоксиду вуглецю в атмосферу - такий процес розпочався на тлі відновлення глобальної економіки після першого удару так званої коронакризи.

Джерело: Climate Transparency

Згідно з оприлюдненим звітом, наразі обсяги викидів відновлюються та планомірно зростають у 20 найбільш розвинених країнах світу.

У новому дослідженні згадується, що упродовж 2021 року безпосередньо у державах-учасницях G20 відповідні викиди збільшаться на 4%, коли за підсумками 2020 року показники зменшилися на 6% внаслідок пандемії та зупинки промисловості.

Безпосередньо Китай, Індія, Аргентина кожен окремо перевищать власні показники за 2019 рік.

Автори дослідження наголосили, що безперервне використання викопного палива фактично підриває зусилля щодо стримування глобальних змін клімату, які з'явилися на тлі пандемії.

Відзначається, що вже восени незабаром відбудеться конференція на рівні Організації Об’єднаних Націй COP26 з теми змін клімату. Її учасникам у шотландському Глазго необхідно буде вирішити складну проблему, а головне питання заходу в цілому - це узгодження заходів для підтримки температурного порогу в 1,5 градуса за Цельсієм.

Країни, які наразі видобувають найбільше вуглецю, доведеться скорочувати цю галузь у разі позитивного рішення конференції.

Безпосередньо на згадану “Групу двадцяти” припадає до 75% світових викидів. Вони стрімко відновилися після безпрецедентного скорочення торік. Здебільшого на це впливає використання вугілля та інших різновидів викопного палива.

Відповідно даним звіту 16 дослідницьких організацій та екологічних груп, споживання вугілля у державах G20 зросло до 5%. Головний користувач цього ресурсу - КНР, частка якого сягає близько 60% від загальних світових показників споживання. Далі йдуть Сполучені Штати й Індія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?