Експерти назвали 9 найнебезпечніших застосунків для смартфону
Категорія
Технології
Дата публікації

Експерти назвали 9 найнебезпечніших застосунків для смартфону

Експерти назвали 9 найнебезпечніших застосунків для смартфону
Джерело:  online.ua

Іноземні фахівці з мережевої безпеки оприлюднили список з 9 застосунків для Android, які дають можливість кіберзлочинцям викрадати паролі до облікових записів Facebook. За словами експертів, якщо ви користувалися цими додатками, потрібно змінити свій пароль.

Джерело: BGR

Варто звернути увагу на те, що застосунки, які опинилися в цьому списку, не викликають підозр. Вони пропонують базові функції редагування фотографій, гороскоп та інше, проте творці цих додатків крадуть паролі Facebook.

Як хакери крадуть у вас важливі дані

"Деякі користувачі мають однакові дані для входу на різні сервіси. Використання одного і того ж імені користувача, електронної пошти та пароля на кількох сайтах може бути зручним. Вам потрібно лише запам’ятати цю невелику кількість даних, і ви зможете увійти на всі потрібні вам сайти. Але саме на це розраховують хакери. Вони хочуть викрасти ваш пароль на Facebook, сподіваючись, що таким чином зможуть зламати більш конфіденційні ресурси, використовуючи ці дані", - йдеться в повідомленні.

Кіберзлочинці вигадали хитрий спосіб: вони говорять користувачам, що усунуть рекламу, якщо ті просто зареєструються в їхньому додатку, увійшовши через Facebook. Вбудований шкідливий код під час такої реєстрації отримує усі необхідні дані, які згодом передадуть злочинцям.

Список небезпечних застосунків для смартфону

Фахівця радять негайно змінити свій пароль у Facebook, якщо ви раніше користувалися чи користуєтесь такими додатками:

  • PIP Photo: понад 5,8 мільйона завантажень.

  • Processing Photo: понад 500 000 завантажень.

  • Rubbish Cleaner: понад 100 000 завантажень.

  • Inwell Fitness: понад 100 000 завантажень.

  • Horoscope Daily: понад 100 000 завантажень.

  • App Lock Keep: понад 50 000 завантажень.

  • Lockit Master: понад 5000 завантажень.

  • Horoscope Pi: 1000 завантажень.

  • App Lock Manager: 10 завантажень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?