Експерти назвали найкращого бомбардира в історії футболу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Експерти назвали найкращого бомбардира в історії футболу

Експерти назвали найкращого бомбардира в історії футболу
Джерело:  online.ua

Експерти Globe Soccer Awards визнали нападника Манчестер Юнайтед та збірної Португалії Кріштіану Роналду найкращим бомбардиром всіх часів.

Джерело: Globe Soccer Awards

Роналду став найкращим бомбардиром в історії футболу

Редактори Globe Soccer Awards звертають увагу на те, що Кріштіану Роналду не потребує представлення глядачам, адже йому протягом усієї кар'єри вдалося вибороти чимало нагород.

Як уже згадувалося раніше, деклька місяців тому він ставав найкращим гравцем десятиліття в Європі за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS). Ба більше, рік тому та ж Globe Soccer Awards назвала його найкращим футболістом XXI століття.

Кріштіану Роналду (фото — flickr.com)

Що важливо розуміти, Globe Soccer Awards – щорічно організовують Європейська асоціація клубів (ECA) та Європейська асоціація футбольних агентів (EFAA).

Нагорода найкращого бомбардира в історії футболу

Експерти Globe Soccer Awards звертають увагу на те, що протягом цього року Кріштіану Роналду забив 46 голів та посів п'яте місце у списку найкращих бомбардирів світу, поступившись за кількістю забитих м'ячів:

  • Каріму Бензема (47),

  • Кіліану Мбаппе,

  • Ерлінгу Голанду (по 49),

  • Роберту Левандовскі (69).

Не можна також не згадати про те, що португалець протягом минулого десятиліття зміг досягти чимало спортивних висот.

  • Саме за цей час він чотири рази вигравав "Золотий м'яч" (ще один у 2008 році).

  • Виграв 20 титулів на клубному рівні – 16 в Реалі та ще 4 в Ювентусі. З Реалом він чотири рази вигравав Лігу чемпіонів.

  • У 2016 році зі збірною Португалії став переможцем Чемпіонату Європи. А у 2019 році виграв фінальний етап Ліги націй.

Що важливо розуміти, цьогоріч трансферна вартість Кріштіану Роналду, як стверджують у Transfermarkt, невпинно знижувалася. 29 грудня 2020 року футболіста оцінювали в 60 мільйонів євро. А вже 23 березня 2021 року – 50 мільйонів євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?