Експерти попередили мандрівників в Китай про нову небезпеку
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти попередили мандрівників в Китай про нову небезпеку

Експерти попередили мандрівників в Китай про нову небезпеку
Джерело:  online.ua

Агентство охорони здоров’я Великобританії нагадало мандрівникам про ризик зараження пташиним грипом під час подорожі до Китаю на святкування Нового року за місячним календарем.

Джерело: прес-реліз уряду Британії

Подорожі у Китай можуть бути небезпечними через пташиний грип

Місячний Новий рік починається у вівторок 1 лютого 2022 року і закінчується Святом ліхтарів 15 лютого 2022 року. Подорожуючі до Китаю повинні знати про ризик пташиного грипу під час відвідування щорічного фестивалю.

Рекордна кількість випадків захворювання людей на пташиний грип (H5N6) була зареєстрована в Китаї на початку 2021 року, причому минулого року було зафіксовано понад 20 випадків. До 2021 року найбільша кількість випадків пташиного грипу в Китаї була в 2016 році, тоді було зареєстровано 9 випадків зараження людей, - повідомляють у заяві уряду Британії.

Більшість випадків, про які повідомляє Китай, пов’язані з тісним контактом із інфікованим птахом. Передача може відбуватися при контакті з мертвими або живими птахами, а ринки, де продається живий птах, можуть бути джерелом інфекції. Китай не повідомляв про поширення H5N6 від людини до людини.

Хоча ризик є дуже низьким, мандрівникам, які подорожують до материкового Китаю, радять захистити себе від пташиного грипу, мінімізуючи контакт з дикими птахами та домашньою птицею під час перебування в Китаї.

Доктор Гевін Дабрера, консультант з гострих респіраторних інфекцій в Агентстві охорони здоров’я Великобританії, сказав:

Кожен, хто відвідує Китай, повинен уникати контакту з будь-якими птахами на «мокрих ринках» та дотримуватись належної гігієни рук під час подорожі.

Пташиний грип залишається ризиком у Китаї, і якщо мандрівники відчувають симптоми, схожі на грип, протягом 10 днів після повернення з Китаю, вони повинні зателефонувати своєму терапевту і повідомити про свою недавню подорож. Ці симптоми схожі на інфікування коронавірусом COVID-19, тому важливо повідомити лікаря про їхню недавню подорож.

Нагадаємо, що минулого року французьке Міністерство сільського господарства офіціно повідомило, що виявило високопатогенний вірус пташиного грипу на птахофабриці на півночі країни. Тоді на фермі знищили усіх птахів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?